Daniel Dines, CEO-ul UiPath - invitat permanent la ședințele CA One United Properties

Daniel Dines, CEO-ul UiPath -  invitat permanent la ședințele CA One United Properties
scris 30 iul 2021

Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, va fi invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație al dezvoltatorului imobiliar One United Properties, la care în luna iunie a cumpărat o participație de 5%.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București.

Anterior, Profit.ro a anunțat că Daniel Dines discută o tranzacție prin care să cumpere un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, care își pregătește listarea la bursa din București.

Surse Profit.ro au indicat faptul că Dines va cumpăra 5% din acțiunile companiei. 

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Până la acest moment, fondatorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au deținut 75% din acțiunile One United. Recent, și elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, a mai cumpărat încă 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei.

În primăvară, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.

„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

One United Properties era deținută atunci în proporție de 75% de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, iar restul de 23 sunt acționari tip listă, printre care se regăsesc numele oamenilor de afaceri Ionuț Dumitrescu, Claudio Cisullo, Omer Susli și Răzvan Munteanu (soțul cântăreței Delia Matache).

Compania a trecut, recent, printr-o majorare de capital în valoare de 70 de milioane de euro, în urma căreia a fost evaluată la circa 450 de milioane de euro.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

Fondatorul și CEO-ul companiei IT UiPath, Daniel Dines, are o avere estimată la 6 miliarde de dolari. UiPath a început recent să fie tranzacționată la Bursa de la New York, fiind prima companie fondată în România care ajunge pe New York Stock Exchange.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
claudio cisullo