EXCLUSIV Afacerea de familie a belgianului Benedict Huys intră în România cu un proiect cu apartamente de lux. Vizează investiții variate: de la locuințe ieftine, la complex de golf

EXCLUSIV Afacerea de familie a belgianului Benedict Huys intră în România cu un proiect cu apartamente de lux. Vizează investiții variate: de la locuințe ieftine, la complex de golf
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 nov 2020

Grupul belgian de construcții Recon, ale cărui baze au fost puse în 1983 de antreprenorul Benedict Huys, intră cu divizia sa de dezvoltare imobiliară pe piața românească cu un prim proiect „boutique“, cu apartamente de lux în apropierea Pieței Victoriei din București. Investitorul vrea să acopere o arie largă de proiecte: de la locuințe ieftine la case de vacanță și complex de golf în București, Cluj și Timiș, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Benedict „Dicky“ Huys este un antreprenor cunoscut în Bruges, cu afaceri care se întind de la curățenie la construcții. Anul acesta, pentru companiile din grupul său, Recon, se estimează că vor avea o cifră de afaceri combinată de peste 90 de milioane de euro și vor livra câte 10 locuințe pe săptămână. Grupul are un portofoliu de circa 700 de locuințe disponibile la vânzare.

Anul trecut, Recon a intrat pe piața imobiliară românească cu divizia sa Ascot, care a cumpărat un teren de 1.500 de metri pătrați în zona spitalului bucureștean pentru copii Grigore Alexandrescu și pe care va dezvolta un bloc de locuințe cu două subsoluri și 12 etaje, ce va fi împărțit la circa 60 de apartamente și circa 500 de metri pătrați de spații comerciale, la parter. Investitorul trebuie să demoleze clădirile vechi de pe teren și se așteaptă ca până în primăvară să obțină Planului Urbanistic Zonal.

„Am făcut și alte investiții în dezvoltări imobiliare în Europa Centrală și de Est, prin participații minoritare, dar acelor inițiative le-a lipsit perspectiva pe termen lung. România este primul pas în afara Belgiei. Oportunitățile în Belgia devin rare și, prin urmare, proiectelor belgiene le lipsește amploarea. Atât România, cât și Belgia au o rată ridicată de proprietari și credem că din acest motiv putem avea o abordare similară [pe cele două piețe, n.red.]. Sectorul locativ românesc va avea nevoie de multe investiții în deceniile următoare, pe toate segmentele (de la locuințe ieftine, până la cele de lux și de vacanță) și dorim să luăm și noi parte la asta“, a declarat, pentru Profit.ro, Vic Huys, directorul Recon și unul dintre fiii lui Benedict Huys.

EXCLUSIV Blue Air își pregătește intrarea pe piața imobiliară printr-un proiect grandios CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Blue Air își pregătește intrarea pe piața imobiliară printr-un proiect grandios

El spune că amplasamentele premium, precum terenul de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, București, prezintă riscuri operaționale relativ mici, în timp ce proiectele mari cu locuințe ieftine au un risc operațional ridicat și necesită o echipă locală dedicată, care să se asigure că sunt întrunite bugetele și programul. De aceea, își propune să construiască o echipă dedicată în următorii ani.

„Suntem obișnuiți să facem dezvoltări de durată, care necesită participații de capital ridicate. Strategia noastră este să investim în cele mai bune amplasamente, care oferă un potențial uriaș de creștere, în principal, cu scop rezidențial, preferabil în Sectorul 1. Căutăm în continuare să cumpărăm terenuri în Sectoarele 1 și 2. De îndată ce primul proiect va fi lansat, ne vom extinde prezența locală și vom lărgi ariile de interes. Suntem interesați să ne extindem spre proprietăți mixte (rezidențial + birouri sau rezidențial + retail) în cele mai bune zone din București și dezvoltări de agrement (case de vacanță, complexuri de golf, etc.) în afara orașului. Pe termen lung s-ar putea să ne extindem în Cluj și/sau Timiș“, a explicat managerul.

Potrivit acestuia, România a fost o alegere naturală, venită din conexțiunile pe care companiile belgiene le-au avut de-a lungul timpului cu muncitorii români.

EXCLUSIV One United a început construcția unuia dintre cele mai scumpe cartiere de lux din România. Primul ansamblu rezidențial major care va capta căldura pământului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United a început construcția unuia dintre cele mai scumpe cartiere de lux din România. Primul ansamblu rezidențial major care va capta căldura pământului

„Suntem interesați de regiunile cu potențial de creștere pe termen lung, pe care credem că Bucureștiul îl are. Avem o legătură cu românii, pentru că am lucrat cu multe companii românești și am angajat mulți români în companiile noastre de construcții din Belgia și, astfel, am construit o rețea. Ne-am întâlnit cu mulți români în Belgia și ne-am conectat cu mulți belgieni care fac afaceri în România de mai bine de 25 de ani, ceea ce ne-a condus în acest punct“, conchide Vic Huys.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, familia antreprenorului Jan De Clerck - proprietarul Alinso, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
benedict huys
vic huys
recon
ascot