EXCLUSIV FOTO Prospecțiuni SA pregătește un proiect cu sute de apartamente în una dintre cele mai fierbinți zone din București. Ovidiu Tender: Există o gândire, pentru un viitor îndepărtat, de relocare a atelierelor

EXCLUSIV FOTO Prospecțiuni SA pregătește un proiect cu sute de apartamente în una dintre cele mai fierbinți zone din București. Ovidiu Tender: Există o gândire, pentru un viitor îndepărtat, de relocare a atelierelor

Ovidiu Tender alături de proiectele în curs de dezvoltare în zona Petrom City

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 ian 2024

Furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, controlat indirect de omul de afaceri Ovidiu Tender și ieșit în 2022 din insolvență, a inițiat un proiect rezidențial, cu un potențial de circa 300 de apartamente, în locul atelierelor și garajelor sale de lângă Petrom City, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania lui Ovidiu Tender (67 de ani) deține chiar lângă sediul central al OMV Petrom din Străulești un teren cu o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, pe care sunt atelierele auto și garajele Prospecțiuni SA.

EXCLUSIV Dezvoltatorul turc Ulas Dilmac s-a asociat cu Shmuely David Hay pentru un proiect cu peste 700 de apartamente în cartierul Titan și, în paralel, intră pe piața logistică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul turc Ulas Dilmac s-a asociat cu Shmuely David Hay pentru un proiect cu peste 700 de apartamente în cartierul Titan și, în paralel, intră pe piața logistică

Prospecțiuni SA gândește acum desființarea construcțiilor existente și construirea unui ansamblu rezidențial cu 4 clădiri a câte 4 etaje, plus un etaj tehnic și parter dedicat serviciilor.

„Există o gândire, pentru un viitor îndepărtat, de relocare a atelierelor. În acest sens s-a inițiat o acțiune care nu se știe dacă și când se va pune în aplicare. A mai existat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru birouri care nu s-a materializat. Deci în viitorul apropiat nu se va întampla nimic, iar de vândut sigur nu [se va vinde terenul, n.red.]. Deocamdată nu se pune problema schimbării destinației terenului pe care sunt așezate atelierele și garajele“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Tender.

EXCLUSIV Familia Nusco investește 15 milioane euro în construcția unei noi fabrici de uși și ferestre Pinum lângă Autostrada A3, în care va muta producția de pe platforma Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Nusco investește 15 milioane euro în construcția unei noi fabrici de uși și ferestre Pinum lângă Autostrada A3, în care va muta producția de pe platforma Pipera

În 2013, Prospecțiuni SA a mai avut aprobat un PUD cu aceeași structură a clădirilor ca și proiectul propus acum, dar cu destinația schimbată din birouri în rezidențial.


Atunci, suprafața desfășurată a construcțiilor planificate era de 25.100 de metri pătrați. Ținând cont de această suprafață se poate estima că, în planul actual, se vor putea obține circa 300 de apartamente, la un Coeficient de Utilizare a Terenului de 2,5.

DOCUMENT Gigant cu investiții de 2 miliarde euro pune \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Gigant cu investiții de 2 miliarde euro pune "pe hold" proiecte în România

Zona Petrom City a atras deja investitori precum Dan Șucu, Cosmin Savu-Cristescu, Raul Doicescu, Omar Akili, Horia Ciorcilă, Evergent Investments și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc aici mii de apartamente.


În anul 2018, Prospecțiuni SA a finalizat mutarea activităților din baza Chitila în facilitățile din strada Coralilor 20A (unde sunt atelierele) și 20C, proces prin care a obținut o reducere a costurilor.

EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului

Fosta bază din Chitila, în suprafață de circa 2 hectare, a fost vândută cu 5,6 milioane de euro omului de afaceri Alin Niculae, proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină din România, Oscar Downstream. Noul proprietar a inițiat în loc un complex rezidențial cu 4 blocuri și circa 920 de apartamente, o investiție estimată la 75 milioane de euro.

Prospecțiuni SA a ieșit în 2022 din insolvență după ce și-a achitat integral datoriile din tabelul de creanțe, cifrate la un total de 93 milioane lei. Hotărârea instanței a venit la 6 ani de la intrarea în insolvență a Prospecțiuni SA din în aprilie 2016.

EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii

Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitație mai multe bunuri imobile aparținând debitorului aflat în insolvență Tender SA, prin care Ovidiu Tender controlează și Prospecțiuni SA.

Pe 9 august 2023, ANAF a scos pentru a treia oară la licitație un avion de pasageri care i-a aparținut lui Ovidiu Tender. La precedentele licitații din februarie și iunie nu s-a prezentat niciun cumpărător.

Profit.ro a scris în 2021, citând surse din piața imobiliară, că Ovidiu Tender vrea să vândă terenul fostei uzine Vulcan din sudul Bucureștiului, o tranzacție care avea potențialul să intre în topul celor mai mari vânzări de terenuri. Întrebat acum dacă platforma Vulcan mai este la vânzare, Ovidiu Tender a spus că „nu este nimic la vânzare“.

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

Piața rezidențială din București și împrejurimi și-a revenit ușor în cel de al treilea trimestru din 2023, când au fost vândute în regiune cu doar 3,8% mai puține locuințe comparativ cu trimestrul III din 2022, un an în care s-au stabilit recorduri absolute de vânzări de locuințe, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Vânzările de unități rezidențiale înregistrate în București și împrejurimi în primele zece luni din 2023 s-au redus cu 17,5% față de perioada similară din 2022, procentul fiind semnificativ mai mic comparativ cu scăderea de 26,6% înregistrată după primele șase luni din 2023.

Estimarea pe final de an era că, dacă dinamica de vânzări se menține, 2023 poate avea un rezultat de tranzacții cu locuințe care să fie cu circa un sfert mai bun față de cel înregistrat în 2020, când s-a înregistrat de asemenea un record de vânzări de case și apartamente, în ciuda pandemiei Covid-19.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
prospectiuni
ovidiu tender