EXCLUSIV Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park și vrea să își dubleze portofoliul de retail. Ionuț Dumitrescu iese din acest sector imobiliar

EXCLUSIV Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park și vrea să își dubleze portofoliul de retail. Ionuț Dumitrescu iese din acest sector imobiliar

Bistrița Retail Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 iul 2022

Omul de afaceri Omer Susli (58 de ani), proprietarul magazinelor de decorațiuni interioare Homelux, a preluat integral complexul Bistrița Retail Park, de la partenerul său Ionuț Dumitrescu, și vizează dublarea portofoliului de spații de retail în perioada următoare, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Complexul de retail din Bistrița a fost dezvoltat de firma antreprenorului Ionuț Dimitrescu și inaugurat în mai 2018 în urma unei investiții de circa 9,5 milioane euro. La câteva luni de la deschidere, Omer Susli a cumpărat jumătate din compania care operează centrul comercial.

Galeria comercială, în suprafață de 7.850 metri pătrați, include branduri precum Carrefour Market, Help Net, Lems, Decathlon, Dinoland, Metropolis, Top Shop, Churreria Julia, Noodle Pack, Salad Box sau Jysk. Proprietatea are în derulare un credit de investiție obținut de la Banca Transilvania, care și-a dat acordul pentru vânzare.

„A fost o tranzacție între prieteni. Ionuț nu a vândut ca să facă un profit în acest caz. Prețul rămâne confidențial, dar a fost prețul pieței. Am preluat toată compania, inclusiv creditul în derulare. Vrem să construim un portofoliu mai mare pe retail și achiziția a venit natural. Vrem să ajungem la măcar 250.000 – 300.000 de metri pătrați, în funcție de oportunități. Acum avem peste 100.000 de metri pătrați, fără Homelux. Anul acesta avem în plan achiziții de 100 de milioane de euro și sperăm să le realizăm. Avem niște negocieri pe care sperăm să le concretizăm în câteva luni“, a declarat, pentru Profit.ro, Omer Susli.

Ionuț Dimitrescu a anunțat încă din 2019, pentru Profit.ro, că a decis să renunțe la investițiile sale din retail în favoarea dezvoltării de clădiri de birouri și spații de depozitare.

SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții

Omer Susli a anunțat, recent, într-o conferință Profit.ro, că vrea să devină un jucător important în retail. Anul acesta, investitorul a cumpărat centrul comercial Vitantis din București de la fondul de investiții Revetas Capital, într-o tranzacție de circa 20 de milioane de euro, și a mai preluat River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea de la dezvoltatorul portughez Sonae Sierra contra sumei simbolice de 1 euro, plus un credit cu un sold curent de peste 17 milioane de euro.

Anul trecut, investitorul a mai cumpărat de la Portico Investments 5 proiecte de retail de dimensiuni reduse în Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin și Bârlad închiriate de Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal și Pepco. Tranzacția a fost de circa 8 milioane de euro.

Acestor spații li se adaugă câteva magazine închiriate de Brico Dépôt și un centru comercial de 12.000 de metri pătrați deținut în co-proprietate în Constanța.

După ce Omer Susli a vândut rețeaua de magazine de bricolaj Praktiker către Kingfisher, cumpărătorii au anunțat că închid unitățile din Focșani, Bacău și Ploiești. Magazinele din Focșani și Ploiești au fost redeschise de Susli sub un nou brand de bricolaj denumit Homelux și a ajuns la 4 unități.

EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

Susli este și unul dintre acționarii care susțin One United Properties. Alături de Ionuț Dumitrescu, el deține clădirea de birouri One Victorie Center din centrul Bucureștiului, aflată în proces de vânzare către grupul ungar Indotek.

El este implicat și în diferite alte afaceri, precum producătorul de fibre textile Romtextil, firma specializată în comerțul cu ridicata al materialelor de construcții Search Chemicals, fabrica de cretă măcinată (carbonat de calciu) și transport rutier Tempo Invest sau agenṭia de turism Travel Tips. Susli a fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

viewscnt
Afla mai multe despre
omer susli
bistrita retail park
ionut dumitrescu