Firma de construcții britanică Carillion, cu 43.000 de angajați, intră în procedura de lichidare

Firma de construcții britanică Carillion, cu 43.000 de angajați, intră în procedura de lichidare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2018

Firma de construcții britanică Carillion, cu 43.000 de angajați la nivel global, intră în procedura de lichidare după ce negocierile dintre companie, creditori și Guvern au eșuat, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carillion are probleme financiare după ce a pierdut sume importante de bani în contractele mari și a acumulat multe datorii, potrivit BBC. Guvernul britanic va fi obligat să aloce fonduri suplimentare pentru a furniza serviciile publice de care se ocupa Carillion până în prezent, scrie News.ro.

"Toți angajații ar trebui să vină la muncă în continuare, vor fi plătiți în continuare. Angajații care sunt implicați în contractele din sectorul public au o muncă importantă de făcut", a spus ministrul pentru biroul cabinetului, David Lidington.

EXCLUSIV Enel închiriază în București un nou sediu de birouri. Țintă - clădirea Day Tower de lângă Tribunalul București - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Enel închiriază în București un nou sediu de birouri. Țintă - clădirea Day Tower de lângă Tribunalul București - surse

Carillion este implicată în proiecte extrem de importante, precum linia de cale ferată de mare viteză HS2, precum și în asigurarea de mentenanță pentru școli și închisori.

Compania este al doilea mare furnizor de servicii de întreținere pentru rețeaua de căi ferate și oferă mentenanță pentru 50.000 de imobile, pentru Ministerul Apărării.

Carillion are datorii totale estimate la peste 1,6 miliarde de euro, iar printre creditori se numără și bănci importante precum RBS, Santander și HSBC, potrivit Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
carillion
lichidare