Forte Partners începe lucrările la The Bridge, proiect de 100 mil. euro în București

Forte Partners începe lucrările la The Bridge, proiect de 100 mil. euro în București
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 23 feb 2016

Investitorul imobiliar Forte Partners a început lucrările de construcție la proiectul de birouri The Bridge, format din două clădiri și situat în zona Pasajului Basarab, investiția totală ridicându-se la 100 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două clădiri sunt amplasate pe o parte a terenului fostei fabrici Spicul, iar prima fază a proiectului constă în ridicarea unei clădiri cu zece etaje și cu o suprafață brută închiriabilă de 36.000 de metri pătrați. Termenul de finalizare al primei faze a proiectului este septembrie 2017, iar valoarea investiției în această etapă este de 60 de milioane de euro. Întreg proiectul va avea circa 57.000 de metri pătrați.

”Până de curând zona de vest a Bucureștiului a fost doar un vis, dar a ajuns să confirme din perspectiva cererii chiriașilor”, a afirmat Geo Mărgescu, CEO și fondator al Forte Partners.

Dezvoltatorul a discutat până acum cu șase posibili chiriași foarte mari interesați de acest proiect și nu exclude o tranzacție de peste 20.000 de metri pătrați, care ar ocupa integral un imobil. Geo Mărgescu, CEO și fondator al Forte Partners, a explicat că se află în discuții cu companii care își doresc atât mutări totale cât și cu cele care doresc să se dezvolte și caută spații pentru viitorii angajați.

De altfel, zona în care este dezvoltat proiectul The Bridge se prefigurează drept noul pol de dezvoltare imobiliară a Bucureștiului, aici urmând să fie absorbită cererea în creștere venită din partea companiilor de tip BPO (business process outsourcing), SSC (shared service center) sau IT.

”Faza a doua a proiectului o vom începe în curând, în funcție de închirierile pentru prima clădire”, a spus Geo Mărgescu.

Forte Partners caută un antreprenor general pentru clădirea de birouri The Bridge din zona Orhideea CITEȘTE ȘI Forte Partners caută un antreprenor general pentru clădirea de birouri The Bridge din zona Orhideea

El a precizat că e în derulare procesul de licitație pentru alegerea antreprenorului general, care va fi desemnat în cel mult două luni.

Forte Partners este un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul agenției imobiliare Eurisko, vândută către CBRE), Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia, vândut către Kraft Foods).

Forte Partners mai are în portofoliu terenuri pentru proiecte viitoare în zone ca Ștefan cel Mare și Barbu Văcărescu.

Modelul de afaceri vizat de Forte Partners este cumpărarea de terenuri, dezvoltarea de proiecte și vânzarea lor și reinvestirea profitului în noi proiecte. Segmentele vizate sunt office, retail și rezidențial premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
forte partners
the bridge
orhideea