FOTO Transgaz, investiții imobiliare în Capitală

FOTO Transgaz, investiții imobiliare în Capitală
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 nov 2023

Compania de stat Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG) cu 58,5% din capital și având sediul central la Mediaș, are în plan investiții la clădirile sale din Capitală, cu valoare totală cumulată maximă estimată la peste 19 milioane lei plus TVA, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, Transgaz vrea să reabiliteze și modernizeze clădirea Dispeceratului național de gaze, din cadrul Departamentului Operare al companiei, situată pe Calea Dorobanți nr. 30. Imobilul a fost construit în anii ’20 și are subsol, parter, etaj și mansardă.

VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: A fost contractat un constructor român care să finalizeze lotul construit deja pe jumătate de Bechtel CITEȘTE ȘI VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: A fost contractat un constructor român care să finalizeze lotul construit deja pe jumătate de Bechtel

″Din cauza uzurii fizice înregistrate în urma expunerii în timp la factorii atmosferici și geologici, clădirea a suferit o serie de fenomene de degradare a structurii de rezistență și a elementelor de finisaj, atât interior, cât și exterior. Acestea au fost accentuate de incendiul produs în data de 29.05.2023, în care o parte din învelitoarea de la mansarda clădirii, finisajele de la mansardă, etaj și parter au fost puternic afectate. Deteriorarea a fost accentuată și de intervenția echipajelor de pompieri, producându-se infiltrații de apă la nivelul tavanelor și pereților de la etajele inferioare″, se menționează într-un document.

Costurile reabilitării și modernizării clădirii sunt estimate în intervalul 6,35 – 7,62 milioane lei plus TVA.

FOTO Transgaz, investiții imobiliare în Capitală

ULTIMA ORĂ DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Transgaz vrea, de asemenea, să construiască o clădire administrativă și o magazie de materiale în cadrul Exploatării Teritoriale București, situată la intersecția dintre strada Lacul Ursului și Calea Giulești.

Intenția companiei este de a dezafecta un număr de 5 corpuri de clădire de pe amplasament, cu grad mare de uzură, și de a construi un imobil nou cu parter și 2 etaje care să funcționeze ca sediu administrativ, cu birouri, sală de ședințe, laborator și spații de depozitare, putând găzdui circa 80 de persoane. ″Se propune amenajarea unor spații de birouri pe o structură ușoară din containere metalice modulare″, este arătat.

FOTO Transgaz, investiții imobiliare în Capitală

DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență

Valoarea investiției din Giulești este estimată la 9,56 – 11,47 milioane lei plus TVA.

Transgaz, listată la Bursa de Valori București, și-a redus profitul net cu peste 86% în primele trei trimestre ale acestui an, de la 273,5 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut la 37,5 milioane lei, ca urmare a deciziei de amânare a majorării tarifelor de transport aprobate de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru pentru perioada 1 octombrie 2022 – 30 septembrie 2023. Veniturile din exploatare ale companiei au scăzut cu 3%, la 1,08 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz sediu
transgaz clădire administrativă
transgaz birouri
transgaz investiții imobiliare
transgaz dispecerat