HeidelbergCement a finalizat primul program de ucenicie, majoritatea absolvenților au fost angajați

HeidelbergCement a finalizat primul program de ucenicie, majoritatea absolvenților au fost angajați
scris 24 nov 2016

Dificultatea de a găsi tineri care să îi înlocuiască pe specialiștii aflați în prag de pensionare a determinat HeidelbergCement România să investească într-un program de ucenicie. Astfel, 21 dintre cei 24 de absolvenți ai școlii de ucenici HeidelbergCement, având cursuri care au durat 2 ani, își continuă cariera în cadrul companiei. 

Cele două meserii pentru care s-au pregătit ucenicii sunt Lăcătuș mecanic întreținere și reparații universale și Operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment.

Compania își propune să reia programele de ucenicie pentru operatori sau lăcătuși și analizează și programe pentru alte specializări profesionale, care au o pondere mare în numărul angajaților și unde este dificil de găsit resurse pregătite corespunzător în piață.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 500 de milioane de euro.

Producătorul deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 6 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
heidelbergcement
ucenicie
angajați