Octavian Bădescu scoate la vânzare 75% din Freedom Group, pentru a accelera expansiunea în piață. "Este o decizie strategică. Ca fondator, mă voi limita la un minimum de acțiuni până când ajungem lideri."

Octavian Bădescu scoate la vânzare 75% din Freedom Group, pentru a accelera expansiunea în piață. "Este o decizie strategică. Ca fondator, mă voi limita la un minimum de acțiuni până când ajungem lideri."
scris 12 oct 2020

Freedom Group, companie de consultanță imobiliară fondată de Octavian Bădescu, cel  care a vândut firma de curierat Sameday către eMag, având ca model de business cointeresarea agenților afiliați care devin și proprietari ai companiei, scoate la vânzare pachete totalizând 75% din acțiuni, operațiune argumentată prin dorința de a accelera expansiunea în piață.

Vor fi astfel puse la vânzare pachete totalizând 750.000 din totalul de 1.000.000 acțiuni. Oferta prevede că investitorii, proprietari de agenții si agenți imobiliari, pot achiziționa pachete de minimum 1%, la prețul fix de la lansare, de 2,5 lei per acțiune. Este astfel vizată atragerea unei sume totale de 1,87 milioane lei.

Impact Developer & Contractor continuă expansiunea la nivel național și intră pe piața imobiliară din Iași CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor continuă expansiunea la nivel național și intră pe piața imobiliară din Iași

„Compania are deja aproape 12% din acțiuni deținute de către investitori și agenți, dar expansiunea a fost încetinită de caracteristicile anului 2020 și de faptul că noi cesionăm acțiuni în cantități limitate și la prețuri în creștere, toate acestea limitând viteza de dezvoltare.

Pentru a accelera acest proces am decis ca vânzarea de acțiuni să fie impulsionată prin introducerea în ecuație a cât mai multor „dezvoltatori de business", fără a ne limita doar la transferarea de acțiuni „en-detail" direct către agenți. Astfel, oportunitatea se adresează tuturor categoriilor de investitori, brokeri/owneri, agenți imobiliari sau business developeri interesați de a fi parte dintr-un proiect de anvergură. Conform calculelor noastre, este necesar acum să lărgim baza de acționari și să le oferim acestora oportunități de contribuție la dezvoltare și de marcare de profituri, pentru ca firma să ajungă cât mai repede în România la acel nivel de 250-450-650 consultanți, unde valoarea acțiunii calculată ca multiplu de profit va fi de 15-25-50 lei.

Este o decizie strategică, prin care avem deschiderea de a lucra cu “distribuitori” în fluxul de dezvoltare, de a ceda majoritatea și prin care transferăm, practic, cea mai mare parte a oportunităților de profit către cei care vor investi în propria lor companie, deținătoare a unui brand, a unui portal imobiliar și a unui întreg set de instrumente tehnologice, în continuă dezvoltare, menite a adăuga valoare agențiilor, agenților și clienților”, spune Octavian Bădescu.

Compania urmărește să atragă până la 75 de noi acționari, care vor putea angrena alți agenți, transferând dacă doresc, la rândul lor, acțiuni către zeci de alți agenți, proprietari de agenții sau investitori interesați, în perioada 2021-2025, la prețuri pornind de la un nivel apropiat de cel actual de en-detail și ajungând până la 25-50 lei în următorii ani.

„Obiectivul meu a fost și rămâne acela de a pune și de a lăsa agenților la dispoziție o mare rețea, un brand, un portal și instrumente deținute chiar de către agențiile afiliate, de către agenții afiliați. Ne dorim ca astfel să accelerăm procesul. Astfel încât, ca fondator, mă voi limita la a păstra minimum 100.000 acțiuni, pe care nu intenționez să le transfer altor agenți, cel puțin până când această companie nu ajunge lider pe piața românească, adică până când valoarea acțiunii nu va ajunge într-o zonă cât mai apropiată posibil de 50 lei”, a spus Octavian Bădescu.

EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere

Compania, ințial afiliată la RE/MAX și deținută de către Octavian Bădescu și Dana Gate, a fost transformată la finalul anului 2019 în societate pe acțiuni, abordând un model de business propriu, creat de către Octavian Bădescu, antreprenor în sectorul serviciilor și investitor cu o amplă experiență de business. Ȋn 2007, acesta a fondat Sameday Courier, prima companie de curierat din România listată la bursă și preluată ulterior de către eMag, Retailplus Eastern Europe – activă în domeniul cercetării de piață și achiziționată de către o companie din grupul Nielsen, apoi a activat ȋn domeniul imobiliar.

Freedom Group Real Estate a atins o capitalizare de peste 3 milioane de euro, în noiembrie 2019. Capitalizarea a fost atinsă prin vânzarea acțiunilor către agenți și investitori, acționariatul companiei fiind format într-o proporție de 11,5% din noi acționari. Proiectul a fost anunțat la finele lunii septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
freedom group
octavian badescu
spații de birouri