Saint-Gobain investește 4 milioane de euro în fabrica de sticlă de la Călărași

Saint-Gobain investește 4 milioane de euro în fabrica de sticlă de la Călărași
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 29 feb 2016

Saint-Gobain, grup francez cu activități în producția și distribuția de materiale de construcție, a anunțat că va investi 4 milioane de euro la fabrica de sticlă de la Călărași, jumătate din sumă fiind alocată creșterii capacității de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”4 milioane de euro vor fi investiți în fabrica Saint-Gobain Glass de la Călărași, din care 2 milioane de euro vor fi alocați tehnologiilor moderne de protecție a mediului, iar cealaltă jumătate va fi investită în creșterea capacității de producție”, a declarat Constantin Hariton, delegat general adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

În prezent, Saint-Gobain deține trei linii de producție la Călărași, respectiv o linie de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de aproximativ 750 de tone pe zi, o linie de sputerizare magnetronică a sticlei float, pentru producția sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de metri pătrați pe an și o linie pentru producția sticlei laminate, cu o capacitate de 2 milioane de metri pătrați pe an.

Apartamentele de lux închiriate de străini în București: 70% le preferă mobilate, iar pentru o chirie de peste 1.500 euro/lună mobilierul este glam CITEȘTE ȘI Apartamentele de lux închiriate de străini în București: 70% le preferă mobilate, iar pentru o chirie de peste 1.500 euro/lună mobilierul este glam

Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajați, reprezintă unul din principalele centre de producție ale grupului din Europa.

Saint-Gobain a mai investit, la finalul anului trecut, 1,65 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare a gleturilor și tencuielilor pentru fabrica Rigips din Turda, proiectul fiind realizat din surse proprii și fonduri europene.

În România, Saint-Gobain deține opt divizii (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), cu aproximativ 1.000 de angajați  și operează 11 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava. În 2014, compania a raportat afaceri cumulate de 163 de milioane de euro.

La nivel mondial, Saint-Gobain a avut anul trecut vânzări de 39,6 miliarde de euro, operează în 66 de țări și are peste 170.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
saint-gobain
sticla
fabrica de la calarasi