Distribuitor: De la debutul crizei COVID-19, consumul general de pește a scăzut cu 20%

Distribuitor: De la debutul crizei COVID-19, consumul general de pește a scăzut cu 20%
scris 17 nov 2020

De la debutul crizei COVID-19, consumul general de pește a scăzut cu 20%, dar odată cu ieșirea din izolare au apărut și semnele de revenire pe acest segment.

La nivelul portofoliului Alfredo Seafood, importator și distribuitor de produse din pește și fructe de mare, în martie și aprilie, rulajul a scăzut cu 75% în sectorul HoReCa. În mai, după ridicarea restricțiilor, vânzările au revenit la un nivel apropiat de aceeași perioadă din 2019, cu o tendință puternică de creștere a segmentului online. Se estimează că piața locală de pește și fructe de mare va înregistra o creștere de aproximativ 5%, în intervalul martie – decembrie 2020.

Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia CITEȘTE ȘI Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia

„În perioada de izolare, am observat o scădere a cererii de produse de calitate superioară, cum sunt somonul, creveții sau tonul. Această tendință a fost firească în contextul respectiv, deoarece oamenii au fost mult mai atenți cu cheltuielile, având temeri legate de stabilitatea imediată a veniturilor. Totuși, consumul general de pește începe să-și revină în România. Anticipez că majorarea vânzărilor va ajunge la 5% până la finele anului, dar aceste estimări pot oricând să se schimbe din cauza climatului neobișnuit în care ne aflăm. Cred că una dintre cele mai bune strategii de creștere a consumului în următoarele luni constă în stimularea vânzărilor online, de aceea vom accelera investițiile în dezvoltarea magazinul virtual al Alfredo Seafood”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondator al Alfredo Seafood.

Reprezentantul Alfredo Seafood speră ca piața locală de pește să crească în continuare, în ciuda acestei perioade dificile, pentru a nu se pierde progresele obținute. „Dacă în 2015 se consumau în România 6 kg/an pe cap de locuitor, în 2019 am ajuns la 8 kg/capita/an și ne situăm în coada clasamentului UE, la acest capitol”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu. 

Alfredo Seafood importă și distribuie produse din pește și fructe de mare.

Brandul a fost creat de Mihai Cristian Dărmănescu și lansat în anul 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
peste
alfredo seafood.