Liberty Center, preluat de bănci pe fondul crizei, se aliază cu Auchan pentru a-și îndeplini obiectivul de a atrage mai mulți locatari din zonă. Carrefour pleacă

Liberty Center, preluat de bănci pe fondul crizei, se aliază cu Auchan pentru a-și îndeplini obiectivul de a atrage mai mulți locatari din zonă. Carrefour pleacă
scris 5 oct 2018

Centrul comercial Liberty Center din București, deschis în 2008 de grupul irlandez Mivan și de familia Awdi cu 70 milioane euro, dar preluat de bănci pe fondul crizei financiare, se aliază cu grupul Auchan pentru a-și îndeplini obiectivul avansat în vara acestui an, de atragere a mai mulți locuitori din zonă.

Astfel, după deschiderea magazinului InExtenso by Auchan în primăvara acestui an, Auchan Retail România se pregătește să intre în centrul comercial cu un magazin în format supermarket. În prezent, magazinul situat la parterul centrului comercial se află în proces de amenajare și va avea o suprafață de circa 3.600 de metri pătrați. 

Liberty Center va începe de luna aceasta și un proces de reamenajare a centrului comercial. 

Simultan, însă, supermarketul Carrefour din Liberty Center va fi închis de săptămâna viitoare. Închiderea este argumentată prin faptul că "preferințele și exigențele consumatorilor noștri au sporit".

Taco Bell, lanțul de fast food cu specific mexican, deschide al treilea restaurant din România. Rețeaua urmează să fie extinsă și în afara Capitalei CITEȘTE ȘI Taco Bell, lanțul de fast food cu specific mexican, deschide al treilea restaurant din România. Rețeaua urmează să fie extinsă și în afara Capitalei

Centrul comercial, cu o suprafață de 27.300 metri pătrați, are circa 60 chiriași din domeniul fashion, food și entertainment. Mallul Liberty Center din București, deținut de băncile finanțatoare, este administrat de JLL, care se ocupă de serviciile de property și asset management. 

Centrul comercial este situat în partea de sud a Bucureștiului, la intersecția a două bulevarde principale – Calea Rahova și Progresului, la circa 2 kilometri față de Piața Unirii.

În aprilie, Auchan Retail România, subsidiara din România a grupului francez Auchan Retail, al 11-lea comerciant alimentar din lume, a deschis în complexul comercial Liberty Mall din Bucuresti al 9-lea magazin propriu de textile In Extenso by Auchan, primul magazin de acest tip care nu se afla în aceeași zonă cu unul dintre hipermarketurile Auchan.

Auchan Retail este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 tari, cu peste 3.700 de magazine si aproape 350.000 de angajati.

La finele anului trecut, Auchan a deschis două magazine tip supermarket, MyAuchan. Profit.ro a anunțat în primăvară că retailerul a preluat rețeaua de magazine OK Supermarket, intrând astfel pe acest segment de magazine.

EXCLUSIV Prețurile pachetelor de țigări cresc, prin ridicarea accizei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prețurile pachetelor de țigări cresc, prin ridicarea accizei

Începând de anul trecut, Auchan Retail România și-a extins dezvoltarea în zona de multiformat prin deschiderea primelor magazine de proximitate – MyAuchan, în parteneriat cu Petrom.

În prezent, Auchan România are 33 de hipermarketuri, 4 magazine de proximitate My Auchan - deschise în statii Petrom, circa 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty center