O nouă investigație declanșată împotriva Amazon

O nouă investigație declanșată împotriva Amazon
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2020

Autoritatea de reglementare antitrust din Germania a lansat o nouă investigație referitoare la relația dintre gigantul comerțului electronic cu comercianții terți care folosesc platforma sa, a declarat șeful instituției, Andreas Mundt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Investigăm în prezent dacă și cum influențează Amazon modul în care comercianții stabilesc prețurile pe platforma de comerț electronic”, a spus Mundt, președintele Biroului Federal pentru Carteluri, publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, arată news.ro.

Germania este a doua mare piață a Amazon după Statele Unite.

FOTO Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu, își deschide porțile CITEȘTE ȘI FOTO Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu, își deschide porțile

În timpul primelor luni ale pandemiei de coronavirus, când multe magazine au fost închise, iar cumpărătorii s-au reorientat către cumpărăturile online, au existat plângeri că Amazona i-a blocat pe unii comercianți din cauza prețurilor prea mari, a spus Mundt.

“Amazon nu trebuie să fie un controlor al prețurilor”, a spus Mundt, adăugând că Amazon a răspuns solicitărilor sale de informații și că răspunsurile oferite sunt în prezent evaluate.

Amazon nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Până în 2013, Amazon nu a permis comercianților să își ofere produsele prin intermediul altor site-uri la prețuri mai mici decât pe platforma sa, dar autoritatea germană antitrust a obligat compania să renunțe la această politică.

Anul trecut, Amazon a ajuns la un acord cu autoritatea germană pentru reformarea termenilor serviciului său pentru comercianții terți, determinând instituția să renunțe la o investigație pe care o desfășura de șapte luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
germania