Qatarul anunță interzicerea bunurilor provenite din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt și Bahrain

Qatarul anunță interzicerea bunurilor provenite din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt și Bahrain
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2018

Qatarul a anunțat că va interzice produsele originare din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt și Bahrain, la un an după ce a fost ținta unui embargo impus de același state, Doha fiind acuzată că susține terorismul, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pentru a proteja siguranța consumatorilor din Qatar și pentru a combate traficul ilegal de bunuri, guvernul a emis o directivă pentru a se găsi noi furnizori pentru varietatea de bunuri afectată”, se arată într-un comunicat al guvernului, scrie News.ro.

Ziarul național Al Watan a publicat un document al Ministerului Economiei și Comerțului prin care erau anunțați patronii de magazine să nu mai vândă produsele importate din cele patru țări. În document se precizează și că inspectorii vor monitoriza implementarea politicii.

OFICIAL Guvernul amână cu 3 luni termenul de la care vor fi amendate firmele pentru lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic ori a imprimantelor fiscale CITEȘTE ȘI OFICIAL Guvernul amână cu 3 luni termenul de la care vor fi amendate firmele pentru lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic ori a imprimantelor fiscale

Cele patru state au rupt legăturile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzând Doha că susține terorismul.

Importurile din Qatar au scăzut cu 40% în primele săptămâni ale boicotului, dar între timp au revenit la normal pentru că Doha a găsit noi surse pentru produse cum ar fi Turcia. Qatar a lansat de asemenea o inițiativă pentru a stimula producția locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
emiratele arabe unite
bunuri