Starbucks va cere angajaților săi din SUA să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal

Starbucks va cere angajaților săi din SUA să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2022

Starbucks va solicita angajaților săi din SUA să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a respecta noile reglementări federale, a spus compania într-o actualizare trimisă angajaților luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Federală pentru Securitate și Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, de 9 februarie, pentru ca marii angajatori să ceară angajaților fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândește rapid în Statele Unite, scrie News.ro.

Guvernul reintroduce posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat CITEȘTE ȘI Guvernul reintroduce posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat

Explozia de noi cazuri i-a afectat pe lucrătorii din toată țara, ducând la amânarea începerii cursurilor unor școli și închiderea unor restaurante și provocând perturbări majore la companiile aeriene.

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron - spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forțat lanțul de cafenele să închidă temporar cel puțin jumătate din magazinele sale din SUA, ân timp ce restul s-au axat pe  sistemul drive-thru și carry-out.

Aproximativ 220.000 de angajați ai Starbucks din SUA trebuie să-și dezvăluie statutul de vaccinare până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operațiuni John Culver trimisă angajaților pe 27 decembrie și reluată luni, într-o actualizare săptămânală.

Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceștia pot fi testați săptămânal, fiind responsabili pentru obținerea propriilor teste aprobate de OSHA și transmiterea rezultatelor.

Starbucks s-a confruntat anul trecut cu lipsa unor produse, din cauza problemelor apărute în lanțurile de aprovizionare din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
starbucks
vaccin
sua