SUA: Negocierile comerciale cu China trebuie să se încheie cu succes până pe 1 martie sau vor fi introduse noi tarife

SUA: Negocierile comerciale cu China trebuie să se încheie cu succes până pe 1 martie sau vor fi introduse noi tarife
scris 10 dec 2018

Negocierile comerciale dintre SUA și China trebuie să se încheie cu succes până pe 1 martie sau vor fi impuse noi tarife, a declarat duminică Reprezentantul pentru Comerț al Statelor Unite, Robert Lighthizer, acesta clarificând că este ”un termen ferm”, după o săptămână de confuzie între președintele Donald Trump și consilierii săi.

Piețele globale sunt îngrijorate de conflictul dintre cele mai mare două economii ale lumii, provocat de surplusul comercial uriaș al Chinei în relațiile cu Statele Unite și de acuzațiile americane potrivit cărora China fură proprietate intelectuală și tehnologie, scrie News.ro.

”În ceea ce mă privește este un termen ferm. În discuțiile cu președintele Statelor Unite, acesta nu vorbește despre depășirea lunii martie”, a afirmat Lighthizer în emisiunea ”În fața națiunii” de la CBS.

Facebook testează vânzările prin intermediul transmisiunilor video directe CITEȘTE ȘI Facebook testează vânzările prin intermediul transmisiunilor video directe

Lighthizer a spus că investitorii pot fi siguri că, dacă poate fi încheiat un acord care să asigure protejarea tehnologiei americane și un acces mai mare pe piață, președintele dorește un astfel de acord.

Președintele Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping au convenit în urmă cu o săptămână un armistițiu care amână majorarea tarifelor americane de la 10% la 25%, pentru importuri din China de 200 de miliarde de dolari, care ar fi urmat să fie aplicată de la 1 ianuarie.

Cu toate acestea, arestarea directorului financiar al grupului chinez Huawei Technologies a agitat piețele financiare, pe fondul temerilor că ar putea amplifica războiul comercial.

Ministrul chinez de Externe a contestat duminică arestarea, la ambasadorul Statelor Unite.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sua
china
tarife