Tranzacție: Prime Kapital, controlat de foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI, cumpără terenul și halele din Iași ale Teba Industry pentru un amplu proiect imobiliar

Tranzacție: Prime Kapital, controlat de foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI, cumpără terenul și halele din Iași ale Teba Industry pentru un amplu proiect imobiliar
scris 24 sep 2018

Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, cumpără, prin intermediul unei firme înființate în urmă cu 1 an, terenul și halele din Iași ale companiei Teba Industry, în urmă cu zece ani printre cei mai mari jucători din industria textilă, decizia de ratificare a antecontractului fiind deja semnată.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul este în suprafață de aproape 10 hectare, iar pe acest amplasament ar urma să fie ridicat un complex de birouri și locuințe.

FOTO Tranzacție: Fondatorul rețelei de magazine DOMO intră pe piața restaurantelor, lângă Guvern și casa unui fost guvernator BNR CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fondatorul rețelei de magazine DOMO intră pe piața restaurantelor, lângă Guvern și casa unui fost guvernator BNR

În Iași, Prime Kapital a preluat centrul comercial Era Shopping Park, împreună cu MAS Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, nou proprietar al Militari Shopping Center, centrul comercial din vestul Bucureștiului.

Prime Kapital a lansat recent și primul său proiect rezidențial în România, Avalon Estate, cu aproximativ 800 de apartamente și vile.

Teba Industries, controlată de o companie înregistrată în Polonia, era în urmă cu 10 ani unul dintre cei mai mari jucători din industria textilă, cu afaceri de peste 138 milioane lei și profit de 17,9 milioane lei. Ulterior, și-a închis fabrica din Arad și s-a relocat în Iași.

Criza financiară a generat și declinul fabricii, care la acest moment nu mai funcționează.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliar
kapital
prime
teba
somionov