Airbnb impune proprietarilor de locuințe să interzică petrecerile și să limiteze numărul de persoane acceptate în găzduire

Airbnb impune proprietarilor de locuințe să interzică petrecerile și să limiteze numărul de persoane acceptate în găzduire
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 aug 2020

Compania de închirieri de locuințe pe termen scurt Airbnb impune proprietarilor de locuințe ofertate pe platformă să interzică petrecerile și să limiteze numărul de persoane acceptate în găzduire la cel mult 16.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania susține că a remarcat că 73% din listările Airbnb din întreaga lume au interzis deja petrecerile, prin regulile impuse în case.

Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

"Pe măsură ce regulile locale de pe tot globul s-au schimbat, cu restricții la restaurante, baruri și cluburi, uniele persoane au ales să ducă comportamentul barurilor și cluburilor în case, uneori închiriate prin platforma noastră. Considerăm că o astfel de conduită este incredibil de iresponsabilă - nu dorim acest tip de afacere și oricine se angajează sau care permite acest comportament nu aparține platformei noastre", justifică Airbnb anunțul său de interzicere a petrecerilor.

Anterior, Airbnb a a depus, în mod confidențial, o ofertă publică inițială pentru a debuta în acest an pe piața bursieră din SUA.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Compania vizează o listare înainte de sfârșitul anului, conform Reuters. Morgan Stanley și Goldman Sachs Group sunt consilieri principali în cadrul IPO, pentru care alte date nu sunt avansate la acest moment.

În aprilie, compania a fost evaluată la 18 miliarde de dolari, sub cele 26 miliarde de dolari menționate de Airbnb ca evaluare internă la începutul lunii martie.

În mai, Airbnb a anunțat concedierea a 1.900 de angajați, respectiv 25% din forța sa de muncă.

Airbnb, cu sediul în San Francisco, susține că, în iulie, clienții au rezervat mai mult de 1 milion de nopți într-o singură zi, pentru prima dată începând cu 3 martie, deoarece se îndepărtează de hoteluri și preferă închirierile locale.

Veniturile companiei de închirieri de locuințe pe termen scurt Airbnb au scăzut cu 67% în trimestrul al doilea, din cauza numărului mic de călători în perioada pandemiei de coronavirus, dar planurile pentru listarea la bursă până la sfârșitul acestui an sunt încă valabile, au relatat recent apropiate situației.

Airbnb a obținut venituri trimestriale în valoare de 335 de milioane de dolari, în declin accentual comparativ cu veniturile de peste 1 miliard de dolari obținute în intervalul similar al anului trecut.

Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari

Pierderile înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare se ridică la 400 de milioane de dolari.

Unele semne de redresare au apărut spre sfârșitul trimestrului, rezervările fiind în iunie cu 30% mai mici față de aceeași lună a anului anterior, comparativ cu un declin anualizat de 70% în luna mai.

Planurile companiei de înscriere la bursă, una dintre cele mai așteptate listări de acțiuni din acest an, survin într-o perioadă în care afacerile de închirieri de locuințe sunt grav afectate de pandemia care a obligat milioane de oameni să își amâne călătoriile.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
coronavirus