Columbia a eliminat testul PCR pentru turiștii care vin în țară cu avionul

Columbia a eliminat testul PCR pentru turiștii care vin în țară cu avionul
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Autoritățile columbiene au anunțat miercuri că nu vor mai cere un test PCR pentru COVID-19 turiștilor care vor să vină în țară cu avionul, așa cum era prevăzut începând de luna trecută, când au fost reluate zborurile internaționale, au informat surse oficiale citate de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cerințele prealabile zborurilor sunt în primul rând să nu prezinte febră sau simptome respiratorii asociate COVID-19. De asemenea, nu vor fi îmbarcați pasagerii care nu au descărcat în prealabil și completat aplicația Check-Mig", a declarat directorul pentru Epidemiologie și Demografie din cadrul Ministerului Sănătății, Julián Fernández Nińo, scrie Agerpres.

Orașul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni CITEȘTE ȘI Orașul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni

Măsura eliminată prevedea ca pasagerii veniți în țară cu avionul să prezinte la venire un test PCR negativ ce trebuia efectuat cu 96 de ore înaintea zborului.

În acest sens, Fernández a explicat că prin strategia denumită "Teste, Urmărire și Izolare Selectivă" (Pruebas, Rastreo y Aislamiento Selectivo Sostenible - Prass) se vor urmări toți pasagerii care intră în Columbia. De asemenea, companiile aeriene trebuie să-i informeze pe călători că la venirea lor în Columbia vor fi urmăriți prin intermediul asiguratorului, Departamentului Sănătății sau Centrului de Contact Național de Urmărire.

Primarul capitalei Bogota, Claudia López, a calificat decizia drept "o greșeală și un risc nenecesar".

"Nu se reactivează transportul aerian și nici turismul aducând în mod liber pasageri asimptomatici sau contagiați. Se risipesc eforturi care trebuie menținute pentru supravegherea pandemiei la Bogota și în Columbia", a scris ea pe Twitter.

Guvernul columbian a autorizat redeschiderea graduală a zborurilor internaționale, începând cu 21 septembrie, după o suspendare de aproape șase luni ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
test pcr
columbia