FPRT cere ca o firmă să poată închiria doar o plajă, considerând anormale situațiile în care există operatori care dețin câte zece plaje

FPRT cere ca o firmă să poată închiria doar o plajă, considerând anormale situațiile în care există operatori care dețin câte zece plaje
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, consideră că este anormal atunci când o firmă obține la licitație închirierea a peste zece plaje de pe litoral, precizând că nu este un lucru normal nici ca un hotel să liciteze pentru un sector de plajă împreună cu o firmă care are un alt sector de activitate. Murad cere ca o firmă să nu poată deține mai multe de o plajă închiriată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Este o chestie total anormală când o firmă obține peste 10 plaje pe litoral. Vă dau un exemplu concret: eu fac investiție de 25 - 30 de milioane de euro în Olimp. Vi se pare normal să licitez cu altă persoană care vinde lapte sau cu totul alt domeniu licitație în fața acestui hotel ?”, a afirmat Murad într-o conferință de presă susținută în Mamaia, scrie News.ro.

El a spus că dacă nu va reuși să ia plaja din dreptul investiției sale din Olimp, atunci este dispus să renunțe la acel proiect.

“Anunț foarte clar, nu voi da 100.000 de euro să iau plaja de acolo. În cazul în care nu voi lua plaja de la Olimp, voi fi nevoit să blochez investiția. Este o chestie care nu se poate explica. Iei un hotel și plaja o ia altul și poate face acolo fel de fel de activități, vi se pare normal ?”, a mai afirmat președintele FPTR.

ArcelorMittal a angajat grupul Bank of America-Merrill Lynch pentru a gestiona vânzarea inclusiv a combinatului din Galați CITEȘTE ȘI ArcelorMittal a angajat grupul Bank of America-Merrill Lynch pentru a gestiona vânzarea inclusiv a combinatului din Galați

El a spus că ar trebui ca o firmă să nu poată închiria mai mult de o plajă, iar licitațiile să fie organizate până în luna martie și nu după această perioadă cum este în prezent.

La rândul său, prim-vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală, prezent la conferința de presă, a spus că hotelierii care închiriază plaja nu fac profit din această activitate.

“Hotelierii oferă plaja gratuit turiștilor. Noi nu închiriem șezlonguri, nu facem profit pe plajă. (...) Cum să dau 100 de mii de euro când eu nu am profit ?”, a spus Bucovală.

În toamna anului trecut, ministrul Turismului din acea perioadă, Mircea Titus Dobre, afirmase că există o propunere ca operatorii economici care dețin unități de cazare pe litoral să aibă drept de preempțiune pentru închirierea sectoarele de plajă și că acest lucru ar putea face parte din viitoarea lege a Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
fprt
mohammad murad