Platformă rezervări: Mutarea începerii școlii a afectat numărul rezervărilor hoteliere în luna septembrie

Platformă rezervări: Mutarea începerii școlii a afectat numărul rezervărilor hoteliere în luna septembrie
scris 13 sep 2019

Luna septembrie a beneficiat de mult mai puține rezervări la hotelurile și pensiunile din România, unul dintre posibilele motive fiind și devansarea începerii școlii.

Dacă în mod tradițional școala începe în a treia săptămână a lunii septembrie, în 2019 școala a început pe 9 septembrie, fapt ce a determinat turiștii români să renunțe la planurile de vacanță pentru a doua săptămână a lunii septembrie. 

Pentru a-și păstra și atrage noi clienți pe Marketplace, eMAG testează un credit cu dobânda zero. Recent, Altex a plecat de pe platforma eMAG CITEȘTE ȘI Pentru a-și păstra și atrage noi clienți pe Marketplace, eMAG testează un credit cu dobânda zero. Recent, Altex a plecat de pe platforma eMAG

Anul acesta, cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când platforma Travelminit.ro a înregistrat peste 20.000 de înnoptări. Cele mai solicitate regiuni turistice din România în această perioadă sunt zonele montane (Brașov și Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighișoara),  stațiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar și stațiunile de pe litoralul românesc: Mamaia și Eforie Nord fiind în topul preferințelor turiștilor români. 

Începând cu a doua săptămână a lunii septembrie, numărul rezervărilor a scăzut cu până la 66%, cele mai puține rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când depășesc cu puțin 7.500 de înnoptări. Trendul a fost similar și anul trecut, diferența fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare și în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% față de prima săptămână. 
 
În pofida prețului vacantelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie față de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea școlii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puține înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend. Prețul mediu al unei vacanțe în luna septembrie este de 172 euro față de 204 euro în luna august. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rezervari
cazare
hoteluri