Răducan, FPTR: Nu toate hotelurile majorează tarifele la 1 iulie, oricum scumpirile nu sunt mai mari de 10%

Răducan, FPTR: Nu toate hotelurile majorează tarifele la 1 iulie, oricum scumpirile nu sunt mai mari de 10%
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2020

Prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, a declarat pentru News.ro că unii hotelieri de pe litoral obișnuiesc să treacă la ”tarifele de vârf de sezon” la 1 iulie, însă scumpirile nu depășesc 10% față de perioada anterioară.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Nu toate hotelurile majorează tarifele de la 1 iulie. Unele le majorează de la 5 iulie, de exemplu. Oricum, pachetele nu cresc cu mai mult de 10%. Este ciclul normal al creșterii din fiecare an, trecerea la vârful de sezon. Iar la 20 august oricum prețurile vor scădea, dar și de la 1 septembrie. Tarifele mari vehiculate în presă sunt cele de la recepție, cu care se jonglează”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan.

Acordul dintre Continental Hotels și Accor, rupt după 20 de ani. Patru hoteluri Continental Hotels nu vor mai opera sub brandul Ibis CITEȘTE ȘI Acordul dintre Continental Hotels și Accor, rupt după 20 de ani. Patru hoteluri Continental Hotels nu vor mai opera sub brandul Ibis

În ceea ce privește prețurile, la un hotel de trei stele din sudul litoralului o cameră costă 110 lei pe noapte pentru două persoane, fără mese incluse, în timp ce prețul pentru o cameră de două persoană cu mic dejun este 150 lei, valabil până la 5 iulie.

”În această perioadă litoralul merge cum vrea el, adică impredictibil. Am pornit foarte foarte greu. Dar după primele două weekend-uri foarte călduroase s-au umplut spațiile de cazare, dar doar în anumite zone. Unele hoteluri nu sunt deschise încă”, a afirmat Dragoș Răducan.

El afirmă că sunt turiști care se tem de pandemie, dar și de informațiile din spațiul public.

”Unii se tem în continuare, de Covid, de știri, de informațiile din spațiul public. Acest bombardament informațional face ca turistul să se hotărască în ultimul moment să meargă pe litoral. Ei încă nu știu ce să facă. Numărul de turiști este mai mare în weekend decât în timpul săptămânii”, a adăugat Răducan.

Reprezentantul FPTR spune că nu înțelege de ce autoritățile nu au permis deschiderea restaurantelor din hoteluri.

”Este greu de condus o afacere în felul acesta, mai ales că nu se relaxează măsurile nici acum de la 1 iulie, nu se deschid restaurantele din hoteluri. Turiștii sunt oricum în hotel, trebuie să mănânce undeva, ei oricum se întâlnesc în hotel, că alții din afara hotelului oricum nu vin să mănânce în restaurantul unui hotel. Nici noi nu înțelegem de ce nu se deschid restaurantele. Este mai sigur să te duci la păcănele sau la mall? În plus, când se vor umple hotelurile de turiști, aceștia nu vor avea unde să meargă să mănânce. O parte din hotelurile de pe litoral sunt vechi și nu au fost toate construite cu terase, iar regimul de all inclusive nu mai poate funcționa în acest mod”, a spus Răducan.

Reprezentantul FPTR spune că săptămâna trecută erau deschise jumătate din hotelurile de pe litoral, iar săptămâna aceasta se mai deschid și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
fptr
dragoș răducan
tarife hoteliere