Salina Praid se redeschide

Salina Praid se redeschide
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce și-a sistat activitatea de producție și de vizitare, din cauza infiltrațiilor și pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

Directorul de producție al SALROM, Irina Muller că au fost făcute lucrări de primă urgență, care au pus în siguranță activitatea turistică, dar și pe cea de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Popeyes continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes continuă extinderea în România
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"S-au realizat lucrările de primă urgență, care au pus în siguranță atât activitatea turistică, cât și cea de exploatare, prin realizarea unui bypass, prin care a fost deviat pârâul Corund, precum și a unui canal de gardă, capabil să preia debite mai mari. (...) În acest moment, infiltrațiile care mai sunt sunt de mică amploare, ele sunt gestionate și nu constituie un pericol pentru cele două activități", a precizat Irina Muller, potrivit Agerpres.

Aceasta a dat asigurări că turiștii sunt în siguranță, fiind așteptați, de sâmbătă, să coboare în subteran și să viziteze salina.

De asemenea, directorul de producție al SALROM a menționat că se au în vedere investiții de mare amploare, care necesită, însă, timp mai îndelungat.

"Avem în vedere realizarea unor investiții de mare amploare, care să asigure, să zic așa, stabilitatea tuturor lucrărilor pe termen lung. Dar, investiția fiind foarte mare, necesită un timp până se fac toate proiectele, până se obține finanțare, până se angajează lucrările și așa mai departe", a punctat Irina Muller.

În data de 15 mai, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că Societatea Națională a Sării a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid, până la rezolvarea situației create de infiltrațiile provenite din pârâul Corund.

Pentru rezolvarea problemei, începând cu data de 12 mai, echipe de intervenție ale salinei și ale Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș au efectuat lucrări pentru dirijarea controlată a debitelor de apă din pârâul Corund, pe întreaga zonă în care s-au produs infiltrații în subteran, situația fiind monitorizată permanent de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a informat atunci Instituția Prefectului.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se arată că, "după o lungă perioadă de așteptare, începând cu data de 15 iunie, Salina Praid își redeschide porțile pentru vizitatori, cu program 8,00 - 18,00, cu ultima intrare a autobuzului la ora 16,30".

viewscnt
Afla mai multe despre
salina praid
infiltrații