Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia

Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2020

Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia, potrivit Georgiei, Marii Britanii și Statelor Unite, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul britanic a transmis că GRU (serviciile secrete ruse) a fost în spatele „încercării de a submina suveranitatea Georgiei”. Ministrul de Externe, Dominic Raab, a descris situația drept „complet inacceptabilă”, scrie News.ro.

Ambasadorul SUA: Românii pleacă din cauza corupției. Capacitatea oligarhilor cu legături politice și a baronilor de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârșit CITEȘTE ȘI Ambasadorul SUA: Românii pleacă din cauza corupției. Capacitatea oligarhilor cu legături politice și a baronilor de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârșit

Ministerul rus de Externe a negat orice implicare, potrivit agenției de presă RIA.

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a descoperit că GRU a fost „aproape sigur” în spatele atacurilor care au afectat pagini de internet inclusiv site-ul președinției Georgiei și al televiziunii publice. NCSC a spus că atacul a fost primul important condus de GRU din 2017.

Marea Britanie a spus că Rusia a căutat să „semene discordie și să perturbeze viețile georgienilor obișnuiți”.

„Guvernul rus are o alegere clară de făcut: să continue acest model agresiv de comportament față de alte țări sau să devină partener responsabil care respectă legea internațională”, a spus Raab.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat, de asemenea, atacurile: „SUA cer Rusiei să pună capăt acestui comportament față de Georgia și alte teritorii”.

În multe cazuri, conținutul primelor pagini ale site-urilor a fost înlocuit cu o imagine a fostului președinte Mikheil Saakashvili și cu textul „I'll be back” (Mă voi întoarce, n.r.).

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
rusia
georgia