Cehia a anunțat că nu mai depinde de importul de gaze naturale din Rusia

Cehia a anunțat că nu mai depinde de importul de gaze naturale din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2023

Republica Cehă nu mai depinde de gazele naturale rusești după ce și-a redus radical importurile în ultimul an, de când Moscova a invadat Ucraina, informează duminică dpa, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna ianuarie, importurile de gaze rusești au scăzut la zero, a scris sâmbătă seara pe Twitter ministrul Industriei și Comerțului, Jozef Sikela.

SUA avertizează că China și-ar putea spori sprijinul militar pentru Rusia în Ucraina. Oficial, Beijingul spune că va propune un plan de pace și a numit conflictul ″război″ CITEȘTE ȘI SUA avertizează că China și-ar putea spori sprijinul militar pentru Rusia în Ucraina. Oficial, Beijingul spune că va propune un plan de pace și a numit conflictul ″război″

El nu a precizat dacă țara este permanent independentă de gazul rusesc, a informat agenția de presă CTK.

Republica Cehă era aproape în totalitate dependentă de gazul rusesc în ultimii ani, a spus Sikela. Dar odată ce livrările prin conducta Nordstream au fost întrerupte, Praga le-a înlocuit cu importuri prin Germania din alte surse, a adăugat el.

VIDEO Estonia comandă o ″cantitate istorică″ de drone sinucigașe. România n-a reușit să cumpere CITEȘTE ȘI VIDEO Estonia comandă o ″cantitate istorică″ de drone sinucigașe. România n-a reușit să cumpere

Republica Cehă importă acum în principal gaz din Norvegia și gaz lichefiat din Belgia și Țările de Jos.

Cota importurilor din Rusia, tranzitate prin Slovacia, a scăzut la 2,2% în ultimele luni și la zero în luna ianuarie, a precizat Jozef Sikela.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
gazprom ue
razboi rusia ucraina
dependenta importuri gaze rusesti