Grupul german Leoni, cu 3 fabrici în România, investește 60 de milioane de euro într-o altă unitate, care va angaja, în 5 ani, 5.000 de persoane

Grupul german Leoni, cu 3 fabrici în România, investește 60 de milioane de euro într-o altă unitate, care va angaja, în 5 ani, 5.000 de persoane
scris 17 sep 2018

Compania germană Leoni, cu fabrici și în România, investește 60 de milioane de euro în a patra sa fabrică din Serbia, la aproximativ un an după ce a inaugurat cea de-a treia fabrică  în această țară.

Leoni, care produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe, deține trei fabrici în România, la Arad, Bistrița și Pitești. În regiune, Leoni are fabrici în Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina și în Bulgaria, unde a început recent prima sa investiție.

Noua fabrică din Serbia va începe producția la finele anului 2019 sau începutul anului 2020 și va avea circa 5.000 de angajați până în 2023. Până la finele acestui an, Leoni vrea să recruteze 150 de angajați pentru noua facilitate.

Banca centrală a Turciei anunță că pregătește majorarea dobânzii cheie pentru a pune frână inflației, dar lira turcească continuă declinul CITEȘTE ȘI Banca centrală a Turciei anunță că pregătește majorarea dobânzii cheie pentru a pune frână inflației, dar lira turcească continuă declinul

Compania germană este prezentă în Serbia din 2009. Anul trecut, a deschis a treia fabrică din Serbia, care are în prezent circa 1.000 de angajați. Numărul angajaților din această fabrică ar urma să se dubleze până la finele anului viitor.

Grupul german a indicat din toamna trecută că vrea să se extindă în Europa de Est, iar recent a contractat un credit sindicalizat - primul de acest tip din istoria sa - în valoare de 750 de milioane de euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru noi investiții și achiziții.

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu mai mult de  75.000 de angajați în peste 30 de țări.

Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
leoni
romania
fabrici
cabluri