Kremlinul avertizează din nou împotriva unei aderări la NATO a Finlandei și Suediei

Kremlinul avertizează din nou împotriva unei aderări la NATO a Finlandei și Suediei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2022

Kremlinul avertizează cu privire la faptul că o extindere a NATO nu va crește stabilitatea în Europa, în contextul în care Finlanda și Suedia cântăresc o aderare la Aliana Nord-Atlantică, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noi am spus în mod repetat că NATO este mai degrabă un instrument al confruntării. Aceasta nu este o alianță care să asigure pacea și stabilitatea, iar o lărgire a Alianței (Nord-Atlantice) nu va conduce, bineînțeles, la mai multă stabilitate pe continent”, amenință un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Turcia va înființa o companie aeriană ...doar pentru turiștii ruși CITEȘTE ȘI Turcia va înființa o companie aeriană ...doar pentru turiștii ruși

Finlanda și Suedia ar putea adera în curând la NATO, o decizie care ar înfuria Rusia, avertizează unii oficiali, și care va sublinia și mai mult greșeala strategică a Rusiei de a invada Ucraina, scrie News.ro.

Oficiali NATO declară CNN că negocieri în vederea unei aderări a Finlandei și Suediei au loc după invazia Ucrainei de către Rusia.

Potrivit unor oficiali de rang înalt de la Departamentul de Stat american, subictul aderării celor două țări din Europa de Nord a fost abordată la o reuniune NATO, săptămâna trecută, la care au luat parte miniștrii de Externe suedez și finalndez.

Ministrul finalndez de Externe a anunțat că guvernul finalndez urmează să prezinte miercuri, în Parlament, un document cu privire la securitatea Finalndei, care ar putea să prevadă o eventuală aderare la NATO.

”Acest (document) oferă Parlamentului (finlandez) posibilitatea să discute despre toate aspectele unei eventuale aderări la NATO și/sau alte soluții de securitate”, a anunțat luni, la Luxemburg, înaintea unei reuniuni a miniștrilor din Uniunea Europană (UE), ministrul finlandez de Externe Pekka Haavisto.

”Apoi, în baza acestei dezbateri, bineînțeles, Guvernul va trage concluziile împreună cu președintele” finlandez Sauli Niinistö, a precizat el.

Haavisto a subliniat că este ”important” ca Suedia vecină să urmeze ”un proces similar” care, în opinia sa, urmează să necesite timp.

”Însă, bineînțeles, noi facem un schimb de informații continuu, iar dacă luăm decizii similare, le-am putea lua cam în acelașitimp”, a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nato
suedia