MET Group intră pe piața energiei regenerabile din Polonia. Director: Urmează România

MET Group intră pe piața energiei regenerabile din Polonia. Director: Urmează România
scris 31 aug 2022

Compania MET Group, înregistrată în Elveția, fondată și condusă de un apropiat al premierului ungar Viktor Orban, prezentă pe piața românească de energie prin MET România Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și traderi de energie electrică și gaze naturale, a intrat pe piața energiei regenerabile din Polonia și vizează extinderea în continuare a portofoliului european, inclusiv în România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

MET a cumpărat un proiect de parc solar în vestul Poloniei, cu o capacitate preconizată de 60 MW. Construcția este estimată să înceapă în 2023.

Este prima investiție a MET în sectorul energiei regenerabile din Polonia. Compania, cu sediul în orașul elvețian Zug, s-a extins puternic pe piața regenerabilelor în ultimii ani, preluând o serie de parcuri eoliene și fotovoltaice în Italia, Spania, Bulgaria și Ungaria.

„Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului CITEȘTE ȘI „Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului

“Întrucât ne propunem să construim un portofoliu de regenerabile diversificat din punct de vedere geografic, MET vizează, de asemenea, România, Croația și Germania, unde mediul investițional pentru energia regenerabilă se îmbunătățește și pot fi dezvoltate oportunități de investiții interesante”, potrivit directorului general pentru regenerabile al MET Group, Christian Hürlimann.

MET și-a exprimat interesul pentru piața românească de energie regenerabilă încă de anul trecut. Directorul general al MET România Energy, Florin Frunză, a declarat atunci pentru Profit.ro că MET intenționează fie să achiziționeze un proiect în curs de dezvoltare, fie să construiască un parc de la zero.

MET Group a fost fondat în 2007 de Benjamin Lakatos, fost director al companiei petroliere naționale a Ungariei, MOL, și, potrivit presei maghiare, un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban. În prezent, însă, veniturile companiei de pe piața de origine, Ungaria, reprezintă mai puțin de 10% din veniturile sale totale.

Grupul este controlat în prezent de către angajați, cu o participație de 80%. Anterior, controlul majoritar era exercitat de către fondatorul Lakatos, care ocupă și poziția de director general.

MET deține subsidiare în 13 țări, având activități pe 27 de piețe naționale de gaze și 22 hub-uri energetice internaționale. În 2021, MET Group a raportat venituri consolidate de 18,1 miliarde de euro, în creștere de la 11,2 miliarde de euro cu un an în urmă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
met group
energie regenerabila
met romania
parc solar
achizitie parc fotovoltaic