Polonia intenționează să majoreze de două ori salariul minim în 2024, pentru a compensa inflația

Polonia intenționează să majoreze de două ori salariul minim în 2024, pentru a compensa inflația
scris 28 mai 2023

Polonia intenționează să majoreze de două ori salariul minim în 2024, pentru a ajuta oamenii să facă față unei inflații ridicate, a declarat ministrul Familiei și Politicii Sociale, Marlena Malag, în timp ce partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) se pregătește pentru alegeri parlamentare mai târziu în acest an, transmite Reuters.

Costul vieții a crescut semnificativ în ultimele luni, inflația atingând în februarie cel mai ridicat nivel din mai bine de un sfert de secol, 18,4% în termeni anuali. În aprilie, inflația a fost de 14,7%, scrie News.ro.

Ungaria a obținut acordul UE pentru a modifica contractul cu rușii pentru extinderea centralei nucleare de la Paks CITEȘTE ȘI Ungaria a obținut acordul UE pentru a modifica contractul cu rușii pentru extinderea centralei nucleare de la Paks

”Salariu minim va fi anul viitor de peste 4.200 de zloți (1.015 dolari)”, a declarat Malag, citat de agenția de presă controlată de stat PAP.

Ea a spus că, la fel ca în 2023, anul viitor salariul minim va fi majorat în două trepte - de la 1 ianuarie și 1 iulie.

Salariul minim a fost ridicat la 3.490 de zloți în ianuarie 2023 și va fi majorat la 3.600 de zloți din iulie. Data alegerilor nu a fost încă stabilită, dar este programată să aibă loc în octombrie sau noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
salariu minim