Slovacia a început vaccinarea cu Sputnik V

Slovacia a început vaccinarea cu Sputnik V
scris 7 iun 2021

Slovacia a devenit a doua țară din Uniunea Europeană care începe vaccinarea cetățenilor săi împotriva COVID-19 cu vaccinul Sputnik V, produs de Rusia, deși acesta nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), transmite dpa.

EMA nu a autorizat deocamdată acest vaccin, dar Slovacia a început utilizarea lui, în pofida unei dezbateri interne aprinse. Ungaria a început deja să folosească vaccinul Sputnik V, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În luna martie, Slovacia a primit 200.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V, după ce fostul premier Igor Matovic le-a comandat în secret, ceea ce a născut o dispută soldată cu pierderea funcției de prim-ministru.

Inițial, doar persoanele cu vârste între 18 ani și 60 de ani vor putea face programări pentru a primi doza de vaccin.

În prezent ministru al finanțelor, Matovic a denunțat ceea ce el a numit o ''campanie vrednică de dispreț''.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În general, Slovacia a administrat vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech și Moderna. Țara cu o populație de aproape 5,5 milioane de locuitori a raportat peste 12.000 decese cauzate de noul coronavirus.

Potrivit EFE, până în prezent 1,8 milioane de persoane au primit în Slovacia cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 930.000 ambele doze

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
slovacia