Tranzacție: PepsiCo și-a vândut operațiunile din Cehia, Ungaria și Slovacia cehilor de la KMV

Tranzacție: PepsiCo și-a vândut operațiunile din Cehia, Ungaria și Slovacia cehilor de la KMV
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 ian 2018

Karlovarské minerální vody a.s. (KMV), cel mai mare îmbuteliator de apă minerală și de izvor din Republica Cehă, a achiziționat operațiunile PepsiCo din Cehia, Ungaria și Slovacia, devenind unicul distribuitor al băuturilor și snackurilor companiei americane în cele trei țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

KMV a preluat companiile PepsiCo din Cehia, Ungaria și Slovacia, cu afaceri cumulate de 4,2 miliarde coroane cehești (peste 200 milioane dolari) pe an, precum și 900 de angajați.

În urma achiziției, vânzările anuale ale KMV se vor majora cu 50% iar compania cehă va deveni cel mai mare furznizor de apă minerală și băuturi răcoritoare din cele trei state europene, potrivit companiei.

Tranzacția va fi finalizată în a doua parte a anului. Conform estimărilor vehiculate de mass-media din Cehia, activele PepsiCo din cele trei țări sunt evaluate la circa 3 miliarde coroane (aproximativ 144 milioane dolari).

Șeful Marsh Romania preia și coordonarea operațiunilor brokerului american din Austria și Ungaria CITEȘTE ȘI Șeful Marsh Romania preia și coordonarea operațiunilor brokerului american din Austria și Ungaria

KMV a fost înființată în 1873 în orașul ceh Karlovy Vary (Carlsbad), iar în prezent este lider pe segmentul apelor naturale și aromate pe piața din Cehia și unul dintre principalii jucători în Austria, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Compania are 1.300 de angajați și un portofoliu ce include peste 500 de produse, printre care apele minerale Mattoni, numite după fondatorul Heinrich Mattoni, Magnesia și Aquilla, dar și băuturile răcoritoare Granini și Dr. Pepper.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
kmv
operatiuni
vanzare
tranzactie