Turcia va majora salariul minim și va adopta măsuri de stimulare a economiei pentru a depăși recesiunea

Turcia va majora salariul minim și va adopta măsuri de stimulare a economiei pentru a depăși recesiunea
scris 27 dec 2018

Turcia va majora salariul minim lunar cu 26% anul viitor, la 2.020 lire turcești (381 dolari), pentru a compensa deprecierea monedei naționale din acest an, a anunțat Ministerul Muncii de la Ankara, transmit RIA Novosti și Reuters.

De asemenea, oficialii turci s-au angajat să adopte măsuri fiscale și monetare pentru a stimula economia și a evita recesiunea prelungită, pe fondul declinului încrederii consumatorilor, a volatilității de pe piața financiară și a temerilor legate de exporturi, scrie Agerpres.

Putin anunță că Rusia are noi rachete hipersonice nucleare, capabile să evite sistemul de apărare anti-rachetă CITEȘTE ȘI Putin anunță că Rusia are noi rachete hipersonice nucleare, capabile să evite sistemul de apărare anti-rachetă

Analiștii avertizează că deprecierea lirei și majorarea costurilor de împrumut ar putea duce la o recesiune structurală în Turcia anul viitor. În prezent, rata inflației în Turcia este la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, iar costurile ridicate cu împrumuturile afectează perspectivele de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
salariu minim