Ungaria a obținut majorarea livrărilor de gaze din Rusia

Ungaria a obținut majorarea livrărilor de gaze din Rusia

Péter Szijjártó

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2022

Ungaria a ajuns la un acord cu gigantul rus de stat Gazprom privind suplimentarea livrărilor de gaze rusești către țara vecină începând cu 1 septembrie, în aceeași zi în care rușii au închis cu totul robinetul gazoductului Nord Stream 1 pentru câteva zile, pentru presupuse lucrări neprogramate de mentenanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S-a ajuns la un acord cu Gazprom. O cantitate maximă 5,8 milioane de metri cubi va ajunge zilnic în Ungaria de mâine, peste cantitatea convenită prin contract. Aprovizionarea noastră cu energie este în siguranță!″, a anunțat public ministrul Afacerilor Externe și Comerțului de la Budapesta, Péter Szijjártó.

DECIZIE - DOCUMENT Fiscul va publica și lista tuturor contribuabililor care nu au datorii bugetare. Taxele vamale, accizele și TVA administrate de Autoritatea Vamală Română vor putea fi eșalonate la plată. 7 modificări fiscale pregătite CITEȘTE ȘI DECIZIE - DOCUMENT Fiscul va publica și lista tuturor contribuabililor care nu au datorii bugetare. Taxele vamale, accizele și TVA administrate de Autoritatea Vamală Română vor putea fi eșalonate la plată. 7 modificări fiscale pregătite

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie, autoritățile de la Budapesta au semnat un acord cu Gazprom pe 15 ani privind livrarea a 4,5 miliarde metri cubi de gaze pe an, echivalentul a circa 12,33 milioane de metri cubi pe zi.

Szijjarto a făcut o deplasare neprevăzută la Moscova în iulie, pentru a discuta despre achiziționarea a 700 de milioane de metri cubi suplimentari față de cantitatea convenită prin contractul încheiat cu Gazprom în prima parte a anului.

Complexul Favorit din Poiana Brașov, preluat de cel care a dezvoltat hotelul K+K Elisabeta, ajuns și la Goldman Sachs. „Este o peșteră aici. De mâine mă întâlnesc cu arhitecții și structuriștii să vedem ce e de făcut.” CITEȘTE ȘI Complexul Favorit din Poiana Brașov, preluat de cel care a dezvoltat hotelul K+K Elisabeta, ajuns și la Goldman Sachs. „Este o peșteră aici. De mâine mă întâlnesc cu arhitecții și structuriștii să vedem ce e de făcut.”

La 1 august, Ungaria avea rezerve înmagazinate de 3,25 miliarde metri cubi de gaze, mai mult de 51% din capacitatea de stocare, conform datelor Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei de la Budapesta.

Guvernul premierului ungar Viktor Orban a făcut în mod constant figură discordantă în cadrul UE, opunându-se majorității sancțiunilor dictate de Bruxelles împotriva Rusiei pentru agresiunea militară asupra Ucrainei și în special celor din sectorul energetic.

CONFIRMARE Tranzacție - Fondul lui Jiri Smejc, unul dintre cei mai mari investitori în jocuri de noroc, CEO al cumpărătorului PRO TV, preia controlul asupra rețelelor Club King și Get\'s Bet ale familiei Ghețu, după modelul aplicat în Croația CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Fondul lui Jiri Smejc, unul dintre cei mai mari investitori în jocuri de noroc, CEO al cumpărătorului PRO TV, preia controlul asupra rețelelor Club King și Get's Bet ale familiei Ghețu, după modelul aplicat în Croația

În iulie, Orban a declarat că țara sa va aplica decizia Uniunii Europene privind reducerea consumului de gaze cu 15%, deși nu este convenabilă Ungariei.

O bună parte din gazele importate de Ungaria din Rusia tranzitează România.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
livrari gaze gazprom
ungaria rusia
ungaria gazprom