VIDEO PROFIT LIVE Alina Marinescu, fondator Ursa Mica Glamping: Fără un efort de parteneriat între antreprenori și Guvern nu cred că va exista un succes foarte mare pentru turismul din România

VIDEO PROFIT LIVE Alina Marinescu, fondator Ursa Mica Glamping: Fără un efort de parteneriat între antreprenori și Guvern nu cred că va exista un succes foarte mare pentru turismul din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Cea mai bună modalitate pentru business-urile din sectorul turismului de a atrage turiști străini o reprezintă participarea la târgurile internaționale, promovarea, digitalizarea și parteneriatele, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alina Marinescu, fondator Ursa Mica Glamping, primul resort de glamping din România, situat aproape de Parcul Național Piatra Craiului, la granița dintre satele Șirnea și Ciocanu.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Cred că cel mai important lucru pentru jucătorii din turism pentru a atrage turiști străini este să livreze servicii foarte bune, să ofere experiențe extraordinar de diferite, să fie ușor accesibili, să țină calitatea serviciilor sus pentru că oaspeții străini au o experiență foarte mare în călătorit și leisure și de business și atunci, noi chiar trebuie să ne ridicăm la un nivel destul de înalt și să menținem la acest nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

De asemenea, trebuie investit și în partea de promovare. Importantă este și participarea la târgurile internaționale, ceea ce ne dorim și noi să facem. Deci parteneriate, promovarea în online și digitalizarea, care este la baza acestui demers. Fără digitalizare și promovare în online nu se poate, iar acum trebuie să o facem din ce în ce mai agresiv și pe foarte multe canale”, mai spune aceasta.

Proiectul Ursa Mica Glamping a fost lansat în 2016, în urma unei investiții de 450.000 de euro.

„Dar eu cred cu tărie că fără un efort de parteneriat între antreprenori și Guvern nu cred că există un succes foarte mare. Așa cum am văzut în țările care au mare succes în turism, precum Italia, Bulgaria, Austria, există un efort comun al mediului privat cu cel guvernamental. Dar am văzut că există inițiative din ce în ce mai multe și în România pentru participarea la târguri. Începem, ușor-ușor, să înțelegem de ce trebuie să participăm acolo și cum anume să participăm”, completează Alina Marinescu.

VIDEO PROFIT LIVE Ștefana Rondak, fondatoare Mommy HAI: De anul următor, obiectivul este să ne extindem și internațional CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ștefana Rondak, fondatoare Mommy HAI: De anul următor, obiectivul este să ne extindem și internațional

Resortul Ursa Mica Glamping se întinde pe 4 hectare, unde sunt amplasate 12 bungalouri și 12 corturi, dar și un restaurant premium și un SPA în aer liber.

„Cererea este mai bună decât anul trecut și pe corporate și pe individual. Sezonul o să înceapă promițător. Încă de anul trecut au început să vină companii din afara țării, să organizeze diverse conferințe la noi, teambuilding-uri sau întâlniri de afaceri. Este o tendință pe care o vedem și facem și noi promovare pe partea aceasta. Romania cred că o să crească în viitor atât ca și calitate a serviciilor, cât și ca număr de oaspeți străini, mai ales pe partea de corporate”, mai spune aceasta.

În 2024, investițiile vor merge în principal către creșterea calității serviciilor resortului.

„De la începutul anului am investit foarte mult în partea de restaurant. O să mai dezvoltăm partea de SPA. Avem în vedere să primim și partea de rulote și campere. Vrem de anul acesta să devoltăm mai mult partea de evenimente și să avem și un festival. Discutăm acum cu niște colaboratori”, precizează ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
alina marinescu
ursa mica glamping