Aplicația SPLM (Servicii, Plăți și Libertate de Mișcare) a fost lansată în luna februarie a acestui an, investiția în dezvoltarea produsului ridicându-se la circa 300.000 de euro.
„Am vrut să facem o aplicație care să ajute spălătoriile self-wash, să le aducă în secolul 21, ba chiar și aproape de inteligență artificială și, dincolo de asta, să ajute și utilizatorul final. Se deschid foarte multe spălătorii self-wash și sincer pare utilă cel puțin pentru un om care e ocupat”, spune, la Profit.ro TV, Ionuț Dorel Motoi, fondatorul SPLM.
Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot avea acces la diverse rețele de spălătorii self-wash din România.
„Oferă posibilitatea să ai jetoane virtuale direct în spălătoriile self-wash. Poți să vezi dacă spălătoria e aglomerată sau nu intrând în lista de parteneri, iar apoi, când ajungi în spălătorie efectiv, poți să folosești tunelul de spălat sau boxele, poți să dai fise mai departe automatului de spălare și poți să vezi direct timpul în aplicație. În plus, creditul pe care îl ai în aplicație poți să-l folosești oriunde în țară, unde există spălătorii care sunt conectate în aplicație”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Anca Munteanu, fondator Portal Village: Vrem să ne întărim poziția pe piață și pregătim o relansare. Vom adăuga bungalourilor vedere către cerStartup-ul vrea să ajungă la peste 500 de spălătorii integrate în aplicație în 2025, iar până la finalul anului 2026 la un număr de 1.000-1.500.
„Vrem să deschidem și piața spaniolă cu aceeași aplicație. La nivel de self-wash, în Spania se folosește exact același sistem ca în țară, însă majoritatea folosesc moneda de 1 euro și nu mai au nevoie de jetoane. Însă, dispozitivul pe care l-am inventat poate să acomodeze fără probleme nevoia din Spania”, precizează Ionuț Dorel Motoi.
Aplicația SPLM poate fi descărcată de pe Google Play sau AppStore.
„Geografic, Spania e destul de departe, însă ca și comunitate de români este în primele comunități din Spania. Și noi vrem să ne dezvoltăm acolo unde putem lucra chiar cu oamenii noștri. Spania e apropiată de gândirea noastră și de tipul de business care se face în România și atunci este destul de simplu să integrezi și să implementezi într-o piață complementară unde depășești chiar și bariera limbii atâta timp cât comunitatea românească e destul de mare”, explică el.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Mihai Gurei, fondator Intro Design: Cifra de afaceri evoluează lent, important e să nu pierzi direcția de pe busolă. Durează foarte mult timp să-ți recuperezi investițiaPe viitor, startup-ul vrea să se extindă în țările care au comunități mari de români, dar vizează și țările din vecinătatea României.
„Contează foarte mult datele statistice, să fie prezente și să avem surse de unde să le achiziționăm astfel încât să știm cât de mare e piața pe care vrem să intrăm. Ce aș recomanda antreprenorilor români ar fi să meargă către țările din jur sau cele care au comunități mari fără să se teamă că lucrurile sunt cu mult diferite față de noi. Cine a reușit în România va reuși oriunde”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Stejara Pircan, Senior Vicepreședinte eMAG, anunță de Black Friday: Ne-am pus un target de 800 milioane lei vânzări pentru ziua de astăzi. Oamenii sunt pregătiți. Promoție specialăStartup-ul este deținut în proporție de 51% de către Ionuț Dorel Motoi, 30% de către CarCentric și restul de către Crăciun Păcurar.
„Sunt 2.500 de spălătorii în România, iar grupurile de Facebook sunt o sursă destul de bună ca spălătoriile să ne cunoască și chiar să vina ei către noi. Dincolo de a oferi acces la aplicație și a le aduce mai mulți utilizatori sau cei care să consume serviciul în spălătoriile lor, venim și le explicăm că aplicația în sine este o soluție win-win-win. Toți cei implicați în această aplicație trebuie să câștige, adică spălătoria, utilizatorul aplicației și producătorul. La acest moment ne axăm pe utilizatorii care conștientizează aplicația. Nu pierdem vremea cu cei care nu sunt interesați”, afirmă acesta.
Primele 500 de spălătorii care se alătură aplicației vor primi dispozitivul gratuit.
Până în prezent, dezvoltarea aplicației a fost finanțată din fondurile proprii ale acționarilor și prin leasing operațional.
„Deocamdată, nu ne dorim încă să atragem o finanțare, așteptăm să ajungem la 500 de spălătorii pentru ca tipologia de business să fie dovedită, iar atunci când atragem finanțare să putem lua câteva milioane de euro bune astfel încât să ne putem într-adevăr dezvolta către alte țări și să investim în digital marketing.
Pentru a face un brand cunoscut la nivel de România îți trebuie minim jumătate de milion de euro pentru partea de marketing și atunci discutăm de bugete destul de mari. Noi deja am investit peste 250-300.000 de euro în ceea ce am făcut până acum. La sfârșitul anului viitor, după ce ne integrăm cu 500 de spălătorii, o să facem un pitch și vom căuta investitori. Cred că pentru investitorii cu adevărat mari există un apetit destul de mare pentru a pune banii la muncă”, mai spune antreprenorul.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Luminița Soitu, ARB: Un nou serviciu de plăți naționale, instante. Ne dorim ca RoPay să fie un brand de țarăAplicația va integra pe viitor și stații de încărcare pentru mașini electrice, dar și aplicația Valetino.
Ionuț Dorel Motoi este și fondatorul Eu Valeting Services, startup-ul care a dezvoltat aplicația Valetino, lansată pe piață în vara anului 2021 și pe care a vândut-o în 2023 către CarCentric.