Noi titluri Fidelis de săptămâna viitoare, în perioada 18 – 28 iunie

Noi titluri Fidelis de săptămâna viitoare, în perioada 18 – 28 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Ministerul Finanțelor va lansa noi titluri Fidelis destinate populației în perioada 18-28 iunie 2024, a anunțat șeful Trezoreriei, Ștefan Nanu. Dobânzile pentru cele în lei ar fi similare celor de la Tezaur, iar mari diferențe nu vor fi pe euro față de ediția anterioară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Anunțul oficial va fi făcut vineri.

Conferința este organizată cu sprijinul BCRBursa de Valori BucureștiCEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera Group, TeraPlast, fiind trasmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Premierul Ciolacu: Adoptăm un nou proiect major de investiții, ținta fiind acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România. Schemă de ajutor de stat cu un buget de aproape 450 de milioane de euro, pe 3 ani CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu: Adoptăm un nou proiect major de investiții, ținta fiind acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România. Schemă de ajutor de stat cu un buget de aproape 450 de milioane de euro, pe 3 ani

În acest moment, dobânzile la Tezaur de iunie – iulie 2024 sunt de 6% pe 1 an și 6,85% pe 3 ani.

“De la o ediție la alta, în condițiile în care dobânzile sunt stabile, lumea știe că nu sunt modificări spectaculoase în dobânzi. Ne uităm în piață, dar încercăm să nu avem o dinamică a dobânzilor care să nu fie înțeleasă”, a spus el, într-o conferință organizată de Profit.ro.

Nanu a reamintit că la maturitățile mai lungi de un an, Ministerul Finanțelor pune niște prime față de piața interbancară.

„Mergem până la 100 puncte de bază (un punct procentual). La donatorii de sânge punem prima maximă. Cele mai populare titluri sunt cele cu scandența de 1 an. Cele în euro sunt populare pentru că varianta de la bănci nu e foarte avantajoasă. Lichiditatea în euro pe piața noastră este destul de mare”, a explicat șeful Trezoreriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fidelis
ștefan nanu