Românii sunt printre europenii cu cel mai mare număr de ore lucrate săptămânal

Românii sunt printre europenii cu cel mai mare număr de ore lucrate săptămânal
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Durata obișnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană a fost anul trecut de 36,1 ore, în medie, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acestor date, există diferențe semnificative în rândul statelor membre. Astfel cel mai mare număr de ore lucrate într-o săptămână s-a înregistrat în Grecia (39,8 ore), România (39,5 ore), Polonia (39,3 ore) și Bulgaria (39 ore), arată Agerpres.

Băncile românești - printre cele mai profitabile din UE, cu o marjă netă dublă, dar și cu cel mai mare cost cu riscul și foarte expuse pe stat CITEȘTE ȘI Băncile românești - printre cele mai profitabile din UE, cu o marjă netă dublă, dar și cu cel mai mare cost cu riscul și foarte expuse pe stat

În contrast, Țările de Jos au cea mai scurtă săptămână de lucru (32,2 ore), urmate de Austria (33,6 ore) și Germania (34 ore).

În 2023, activitățile economice din UE unde s-a înregistrat cea mai lungă săptămână de muncă au fost: agricultură, silvicultură și pescuit (41,5 ore), minerit și activități extractive (39,1 ore) și construcții (38,9 ore), iar cea mai scurtă săptămână de muncă se înregistra în activitățile în care angajatorii sunt gospodării (26,7 ore), educație (31,9 ore), arte, divertisment și activități recreative,divertisment și activități recreative (33 ore). 

viewscnt
Afla mai multe despre
munca
romania
eurostat