Șeful unuia din partidele de la guvernare în Austria cere ridicarea sancțiunilor europene împotriva Rusiei

Șeful unuia din partidele de la guvernare în Austria cere ridicarea sancțiunilor europene împotriva Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2018

Heinz-Christian Strache, lider al unui partid de extrema dreaptă din Austria care participă în coaliția de guvernare, a afirmat că UE ar trebui să ridice sancțiunile declarate împotriva Federației Ruse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, lider al Partidului Libertății (FPO, extrema dreaptă), solicită ridicarea sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei impuse după anearea Peninsulei Crimeea în anul 2014.

"Este momentul să punem capăt acestor sancțiuni exasperante și să ne normalizăm relațiile economice și politice cu Rusia", a declarat Strache ziarului Österreich, preluat de Agerpres. Afirmația survine cu numai câteva zile înainte de ca acesta să se întâlnească la Viena cu președintele rus Vladimir Putin.

Liderul Federației Ruse a primit vizite succesive în această primăvară de la președintele Franței Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei Angela Merkel, într-un context internațional agitat, în care SUA au denunțat acordul cu Iranul, decizie cu potențial impact major pentru economiile din Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
rusia
valdimir putin