Teodorovici reia ideea revenirii în țară a românilor care muncesc în străinătate. Șeful Finanțelor propunea plafon de 5 ani

Teodorovici reia ideea revenirii în țară a românilor care muncesc în străinătate. Șeful Finanțelor propunea plafon de 5 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2019

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spune că lipsa forței de muncă este o problemă cu caracter general în România, motiv pentru care vor fi inițiate negocieri cu toate statele membre UE pentru un pachet de măsuri care ”să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la muncă în străinătate”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sâmbătă am fost la Iași, orașul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei”. Am avut discuții foarte interesante și aplicate cu reprezentanții mediului de afaceri local, care mi-au împărtășit atât ideile, părerile și soluțiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum și problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceștia a fost lipsa forței de muncă”, a scris, duminică, Eugen Teodorovici pe Facebook.

Ministurl de Finanțe afirmă, însă, că lipsa forței de muncă este o problemă generală în România.

EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui

”Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum și în alte țări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniția negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la munca în străinătate”, a completat Teodorovici.

La începutul lunii, Teodorovici a afirmat, la reuniunea ECOFIN de la București, că statele UE afectate de imigrație trebuie să gândească un ”pachet agresiv” privind mobilitatea de pe piața comunitară a muncii, astfel încât să nu fie afectată dezvoltarea acestor state.

Anul trecut, Teodorovici a declarat că dorește limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o țară membră a Uniunii Europene (UE), în contextul în care angajații plecați din România, la muncă în Germania, nu se mai întorc ”în veci”.

"Poate în timpul Președinției române voi invita țările care trimit lucrători în străinătate la o discuție, să vedem ce e de făcut. Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluție, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situația actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivității, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influențate de această mobilitate intra-europeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie și să ținem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectați noi toți", a declarat Eugen Teodorovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani la munca in strainatate
limitarea dreptului de munca in ue
eugen teodorovici
lipsa fortei de munca
mobilitate ue