„Familia vicepreședintelui Joe Biden fura din România” – acuzație-șoc a avocatului personal al lui Donald Trump și fost primar al New York-ului, Rudy Giuliani

„Familia vicepreședintelui Joe Biden fura din România” – acuzație-șoc a avocatului personal al lui Donald Trump și fost primar al New York-ului, Rudy Giuliani

Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, a aruncat o "bombă" în curtea contracandidatului lui Donald Trump.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 oct 2020

O anchetă a publicației New York Post vine în continuarea unor informații vehiculate în ultimii 2 ani despre folosirea de către Joe Biden a funcției de vicepreședinte al SUA pentru "îmbogățirea nejustificată" a fiului său. Într-o intervenție televizată, cel care a obținut datele, Rudy Guliani, fost procuror anti-mafia și apropiat de președintele Donald Trump, a afirmat că ar avea dovezi că familia Biden ar fi luat bani nu numai din Ucraina și China, dar și din România, Irak sau Rusia. Cel care a câștigat reputația de a fi fost cel mai bun primar al New York-ului acuză de corupție și mass-media americană pentru a încercat acoperirea scandalului. Trump a folosit în campania electorală prezidențială noile informații, denunțându-și contracandidatul într-o întâlnire publică: „Acum vedem limpede că Biden este un politician corupt.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Anterior, președintele Trump și republicani din Congres l-au mai acuzat de corupție pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, dar fără să prezinte dovezi. Cei doi Biden neagă toate acuzațiile, iar democrații afirmă că Trump încearcă să își mărească șansele de realegere.

Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real

Acum, Rudy Giuliani, avocat personal al președintelui Donald Trump, afirmă, după o anchetă îndelungată, că vicepreședintele în timpul Administrației Barack Obama și actual candidat pentru Casa Albă din partea Partidului Democrat, Joe Biden, ar fi luat necuvenit prin intermediul fiului său sume de bani, traficând funcția sa la vârful Statelor Unite, inclusiv din România. El nu prezintă toate dovezile pe care susține că le are, ci susține că vrea să "dozeze" probele.

„Furau bani, luau bani din țări precum Irak, Ucraina, China, România și să nu uităm Moscova...”, a spus, despre familia Biden, Giuliani într-o intervenție televizată pentru Newsmax TV care a urmat unui articol de presă din New York Post cu privire la un scandal de corupție în care Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte, ar fi fost implicat în Ucraina.

Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility CITEȘTE ȘI Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility

Noutatea în această afacere devenită publică încă de acum 2 ani o reprezintă obținerea unor mesaje electronice schimbate între Joe Biden și fiul său și care arată că actualul candidat al democraților la președinția SUA ar fi fost la curent cu implicarea lui Hunter Biden în compania ucraineană de energie. „Joe Biden a fost implicat în întreaga schemă Burisma, în luarea de mită”, afirmă Giuliani, fost primar al New York-ului în anii 1994-2001. „A mințit despre aceasta în toți acești 6 ani. A spus că nu știa nimic despre Burisma.”

Conform mesajelor atribuite lui Hunter Biden, acesta ar fi urmat să împartă banii jumătate-jumătate cu tatăl său din afacerile în care era implicat peste hotare. „Pot dovedi asta în 10 feluri”, spune Giuliani, subliniind că are datele chiar de pe un calculator al fiului fostului vicepreședinte din echipa lui Obama. „Am pus mâna pe hard-disk legal. Complet legal”, a declarat avocatul lui Trump. „Joe Biden a participat în luări de mită masive.”

Cu dependență de droguri și inapt pentru marină, dar plătit cu milioane de dolari

În intervenția televizată, Giuliani nu a venit cu detalii legate de informațiile pe care, le are despre presupusele sume câștigate de familia Biden în România, dar a menționat că ar fi avut încasări de 30 milioane dolari din China, ceea ce ar induce risc pentru statul american, dacă un adversar strategic ar avea informații compromițătoare despre un politician la vârf din SUA.

Companiile tehnologice Twitter și Facebook au îndepărtat repostările materialului, astfel încât să nu ajungă la publicul american, transmite revista Forbes. Twitter a suspendat contul New York Post.

„Se cheamă cenzură! Unde suntem?! În Uniunea Sovietică?!”, susține Giuliani, care spune că va face efortul ca informațiile obținute de el să ajungă la cât mai mulți americani. „Cred că pot opri asta?! Voi merge peste tot în țară cu hard-disk-ul și îl voi arăta oamenilor”.

La ceas de noapte, președintele Trump a redirecționat prin contul său de Twitter un articol al publicației de satiră Babylon Bee care spunea ironic faptul că Twitter ar fi închis întreaga rețea pentru mai multe ore astfel încât articolul din New York Post să nu se disemineze. Perspectiva scandaloasă a închiderii cu totul a Twitter a atras click-urile mai multor americani, iar mulți adversari ai lui Trump s-au grăbit să-l taxeze pe președinte de difuzarea unei știri false. Abia însă această recirculare a materialului satiric din Babylon Bee a făcut ca informațiile scandaloase despre familia Biden să ajungă pe scară largă la votanții liberali și de stânga.

Intervențiile platformelor de tehnologie au avut de fapt efectul advers și au atras din nou atenția publicului asupra puterii pe care acestea le au în influențarea opiniei publice. Senatorul republican de Texas Ted Cruz, fost contracandidat al lui Trump în competiția internă în anul 2016, a anunțat că vrea să-l convoace pentru o audiere în Congres pe cofondatorul și directorul general al companiei Twitter, Jack Dorsey, pentru ca acesta să dea explicații cu privire la blocarea unor articole de presă.

Sub presiunea publică, Twitter și Facebook și-au revizuit politica și au redeschis pagina New York Post. Faptul că un ziar mainstream a fost cenzurat de o companie de tehnologie a fost considerat de neacceptat de către opinia publică americană.

Giuliani denunță corupție în media

Nu sunt numai platformele de tehnologie cele care îi nemulțumesc pe cei din tabăra lui Trump. Giuliani –  care în calitate de procuror general, a lichidat în anii ’80 cele 5 familii ale mafiei italiene și crimei organizate din New York – Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese și Lucchese – afirmă că ancheta care să îl ducă la familia Biden a fost încă și mai dificilă, pentru că presa americană ar fi conspirat pentru acoperirea urmelor. „Să ajung la aceste informații este cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată pentru că este o conspirație să îl protejeze. Washington Post, New York Times, NBC, ABC, MSNBC... Dovada actelor infracționale este acolo de 2 ani și jumătate...”, spune avocatul lui Trump. „Media este coruptă. Acoperă o infracțiune majoră. Acoperă informațiile; îl vor la Casa Albă”, susține acesta, menționând că mobilul ar fi că sunt cercuri de interese puternice care vor să perpetueze relațiile cu China, să înșele și să fure.

Întrebat de realizatorul TV dacă are mai multe informații decât cele furnizate, fostul primar al New York-ului a răspuns afirmativ, dar a adăugat doar că va doza furnizarea probelor: „Cu cât vor cădea în capcană, veți vedea tot mai mult. Dacă voi da totul acum, vor încerca să discrediteze dintr-o dată.”

Este de urmărit în ce măsură următoarele dezvăluiri vor fi inclusiv referitoare la România. 

Giuliani explică și care este ținta demersului său: „Când voi pune totul la dispoziția publicului, voi arăta că sunt 2 probleme aici: corupția la cele mai înalte niveluri ale Administrației Obama și corupția din media care a ascuns aceasta de public pentru ani de zile.”

viewscnt
Afla mai multe despre
rudy giuliani
sua
america
donald trump
joe biden