USR și PLUS au votat fuziunea

USR și PLUS au votat fuziunea
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2020

Reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna, 76% au fost pentru și 17% împotrivă. Oamenii lui Cioloș au votat 83,4% pentru și 15% împotrivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem și mai hotărâți să luptăm pentru idealurile și principiile noastre, iar voința noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi și mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani șansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generației noastre să decidă cum va arăta această țară", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook. 

Președintele PLUS devine copreședinte al USR până la organizarea unui Congres al partidului rezultat din fuziunea dintre USR și PLUS. Cele două formațiuni vor participa la alegerile din acest an sub forma unei alianțe denumite „Alianța USR-PLUS”, vor avea candidați unici și liste unice de candidați la următoarele alegeri și vor elabora un program de guvernare comun pe care îl vor prezenta alegătorilor la scrutinul parlamentar următor și cu care vor intra într-o eventuală guvernare în următorul ciclu electoral, conform Protocolului de fuziune, care prevede că PLUS va fi absorbit de USR.

"Fuziunea nu am decis să v-o propunem pentru că e un proiect ușor și nici pentru că e un proiect cu rezultat sigur, vreau să fiu cât mai clar din punctul ăsta de vedere și cât mai sincer, mai ales. Am ales proiectul ăsta, fuziunea, pentru că ea corespunde ideii de împreună, cu care am pornit la acest drum. Dacă nu o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei de care în mod natural ne simțim mai apropiați ca și crez, ca si obiective, ca și viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziunea pe care o avem noi? Noi trebuie să ne adresăm în primul rând tuturor cetățenilor români dacă vrem să fim credibili", a spus Dacian Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
fuziune usr plus
gruparea usr plus
dan barna dacian ciolos