Ministrul Muncii: Angajații nu pot să iasă cu picioarele înainte de la serviciu

Ministrul Muncii: Angajații nu pot să iasă cu picioarele înainte de la serviciu
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2021

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că nu va crește vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcție, precizând că înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranța de viață în România. El a precizat că speranța de viață pentru un bărbat în țara noastră este de 70 de ani și șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Marius Budăi a fost întrebat la preluarea Ministerului Muncii dacă va crește vârsta de pensionare în România, scrie News.ro.

PRIMA DECIZIE Guvernul Ciucă permite angajările la stat și în prima parte a anului viitor CITEȘTE ȘI PRIMA DECIZIE Guvernul Ciucă permite angajările la stat și în prima parte a anului viitor

“Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar și mi-am asumat și în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranța de viață și abia ulterior să ne gândim la eventuale creșteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

El a menționat că speranța de viață pentru bărbați în România este de 70 de ani și șase luni.

“Speranța de viață pentru bărbați este de 70 de ani și șase luni. Speranța de viață sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producție, din birouri și de acolo de unde lucrează”, a explicat ministrul Muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul muncii
marius budăi
pensionare