Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de conducere la Camera Deputaților, respinge cererea opoziției pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului în scopul anulării OU cu noi taxe

Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de conducere la Camera Deputaților, respinge cererea opoziției pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului în scopul anulării OU cu noi taxe
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 25 ian 2019

Deputatul PSD Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de conducere la Camera Deputaților, respinge cererea opoziției pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului a cărei agendă să includă propunerea de respingere a Ordonanței de Urgență a Guvernului 114/2018, care impune noi taxe în mai multe domenii. Iordache motivează repingerea prin faptul că proiectele la care se face referire în solicitarea opoziției au fost înregistrate abia în ultimele zile ale anului precedent sau în timpul vacanței parlamentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opoziția a strâns 114 semnături de la deputații PNL, USR, PMP și Pro România pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului a cărei agendă să includă propunerea de respingere a Ordonanței de Urgență a Guvernului 114/2018, care impune noi taxe în mai multe domenii, și în care să fie adoptat bugetul de stat pentru anul în curs. 

Președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puțin o treime din numărul deputaților solicită acest lucru. Parlamentul își reia activitatea începând cu 1 februarie, iar opoziția solicită sesiune extraordinară pentru pentru perioada 28-31 ianuarie.

Florin Iordache arată însă că: ”Pentru a putea fi puse în dezbaterea Camerei Deputaților, ca și Cameră decizională, proiectele solicitate și care se dezbat pe Camere separate, conform principiului bicameralismului, trebuie să parcurgă următoarele etape: prezentarea în Biroul Permanent al Senatului (primă Cameră), dezbaterea în comisiile de specialitate ale Senatului, dezbaterea și votul în plenul Senatului, condiții care nu au putut fi îndeplinite întrucât proiectele la care se face referire au fost înregistrate în ultimele zile ale anului precedent sau în timpul vacanței parlamentare”.

Prin urmare, Iordache respinge solicitarea opoziției. 

Mesaj PSD: Singura instituție abilitată să administreze \ CITEȘTE ȘI Mesaj PSD: Singura instituție abilitată să administreze "controlat" cursul leu-euro este Banca Națională, care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs

PNL anunțase că a depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru:

”- respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii;

- abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor;

- dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social”.

Furnizorii de web, conținut și comunicații electronice - obligați să blocheze accesul la site-uri de propagandă teroristă. Altfel, riscă amendă de 100 milioane lei. Pentru accesarea site-urilor, închisoare până la 3 ani CITEȘTE ȘI Furnizorii de web, conținut și comunicații electronice - obligați să blocheze accesul la site-uri de propagandă teroristă. Altfel, riscă amendă de 100 milioane lei. Pentru accesarea site-urilor, închisoare până la 3 ani

”Parlamentul trebuie să stopeze efectele Ordonanței lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile românești prin taxe suplimentare, a stopat orice investiție a operatorilor de comunicații și vor produce scumpiri în lanț pentru populație la toate facturile”, arată liberalii.

În lipsa unei sesiuni extraordinare, patronatele din industria energetică, bancară, telecom, a pensiilor private sau a jocurilor de noroc, dar și alte organizații reprezentative, cum ar fi sindicatele din diverse ramuri ale sectorului public, vor avea ocazia, odată cu reluarea activității Parlamentului pe 1 februarie, să își exprime direct către parlamentari punctele de vedere asupra ordonanței cu măsuri fiscal-bugetare.

Orodnanța introduce suprataxarea băncilor, companiilor energetice, jucătorilor din telecomunicații și operatorilor de jocuri de noroc, plafonarea prețurilor la gaze naturale și energie electrică și modificarea radicală a legislației sistemului pensiilor private obligatorii (pilonul II), prin introducerea posibilității de stopare a viramentelor lunare la cererea participanților, scoatarea din sistem a salariaților din construcții, reducerea comisioanelor percepute de administratori și majorarea exponențială a necesarului de capital al acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlament
opozitie
sesiune
exxtraordinara
ordonanta
buget
masuri
fiscale
taxa
abrogare
anulare
buget
adoptare