IMM-urile ar putea beneficia de amânarea timp de 2 luni a plății contribuțiilor pentru angajați, în contextul crizei coronavirus

IMM-urile ar putea beneficia de amânarea timp de 2 luni a plății contribuțiilor pentru angajați, în contextul crizei coronavirus
scris 11 mar 2020

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a discutat cu reprezentanții IMM-urilor despre posibilitatea amanarii până la 2 luni a plății contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate, reținute la sursă pentru angajați. Amendarea Codului Fiscal în acest sens ar putea fi realizată în Parlament. 

Propunerea a fost avansată la reuniunea Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, desfășurată la Guvern, cu participarea președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Isărescu, la Guvern: Finanțarea bugetului să fie fluidă, fără impact major asupra dobânzilor. Nevoile de refinanțare vor crește, dar BNR are lichiditate. Cîțu l-a asigurat pe Iohannis că nu vor fi probleme cu plățile CITEȘTE ȘI Isărescu, la Guvern: Finanțarea bugetului să fie fluidă, fără impact major asupra dobânzilor. Nevoile de refinanțare vor crește, dar BNR are lichiditate. Cîțu l-a asigurat pe Iohannis că nu vor fi probleme cu plățile

Modificarea Codului Fiscal ar putea fi realizată prin susținerea unui amendament în Parlament, conform promisiunii ministrului Finanțelor Publice, susțin reprezentanții CNIPMMR.

În mod normal, amânarea presupune că după perioad de grație menționată, firmele ar trebui să ajungă, eșalonat, la zi cu plata acestor contribuții.

Guvernul ar putea achita din costurile angajatorilor cu părinții care stau cu copiii acasă cât timp școlile sunt închise CITEȘTE ȘI Guvernul ar putea achita din costurile angajatorilor cu părinții care stau cu copiii acasă cât timp școlile sunt închise

Toate patronatele din turism, domeniu afectat puternic de epidemia de coronavirus, au solicitat Guvernului într-o scrisoare o serie de măsuri de sprijinire a industriei, printre care scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni, amânarea plății taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări și dobânzi, plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism (contribuțiile aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, TVA de recuperat, precum și plata facturilor de prestari servicii pe care diverse instituții ale statului le au de făcut către operatorii din turism) și asigurarea unui fond de urgență pentru finantțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

Totodată, Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului și mãsuri compensatorii financiare și fiscale pentru firmele de transport rutier ai cãror șoferi sunt trimiși spre autoizolare și în cazul anulãrii curselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
amanare
contributii
angajati
plata
guvern
finante
citu
jianu