OFICIAL - Ordonanța care suspendă obligația depunerii a trei declarații fiscale, 392A, 392B și 393

OFICIAL - Ordonanța care suspendă obligația depunerii a trei declarații fiscale, 392A, 392B și 393
scris 31 ian 2020

Ordonanța de Guvern prin care este suspendată până la 31 decembrie 2022 depunerea a trei declarații fiscale, decizie anunțată anterior în exclusivitate de Profit.ro, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, pasul final pentru ca măsura să intre în vigoare. Prorogarea celor trei declarații a fost cerută în ultima perioadă insistent de către contabili și consultanți. Cele trei formulare ale ANAF sunt 392A, 392B și 393. Depunerea acestora a fost prorogată și anterior de autorități, însă suspendarea a expirat la finele anului 2019.

Cele trei declarații aveau ca termen limită de depunere data de 25 februarie.

Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum CITEȘTE ȘI Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum

Noua decizie de suspendare înseamnă că declarațiile 392A, 392B și 393 nu vor fi depuse pentru anii 2019, 2020 și 2021.

E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților? CITEȘTE ȘI E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților?

"Salutăm inițiativa. Prinde bine chiar dacă este în ceasul al 12-lea. Nu ne mai stresează și cu asta. Oricum, este o declarație care nu este necesară. ANAF are deja informațiile astea din alte surse. Declarația asta era în plus. Nu știu de ce nu o elimină cu totul. A fost deja suspendată mai mulți ani, iar acum o suspendă din nou", a declarat, contactat de Profit.ro, consultantul fiscal Cornel Grama.

Mai jos, prevederea în Monitorul Oficial.

OFICIAL - Ordonanța care suspendă obligația depunerii a trei declarații fiscale, 392A, 392B și 393

ULTIMA ORĂ Guvernul a extins termenul pentru depunerea Declarației Unice și Declarației 230, prin care poți redirecționa o parte din impozit CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a extins termenul pentru depunerea Declarației Unice și Declarației 230, prin care poți redirecționa o parte din impozit

392A Declarație informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul ... - Trebuie completată de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referință, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, și a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune dacă persoanele impozabile nu au desfășurat livrări de bunuri și prestări de servicii în anul de referință, în interiorul țării. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

Classic Blue, culoarea Pantone 2020, îndeamnă spre instrospecție, calm și comunicare CITEȘTE ȘI Classic Blue, culoarea Pantone 2020, îndeamnă spre instrospecție, calm și comunicare

392B Declarație informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul ... - Trebuie completată de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referință, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art. 316 din Codul fiscal, și a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune în situația în care persoanele impozabile nu au desfășurat în anul de referință livrări de bunuri și prestări de servicii în interiorul țării și/sau achiziții efectuate din țară. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

393 Declarație informativă privind veniturile obținute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane, cu locul de plecare din România în anul ... - Trebuie completată de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art. 316 din Legea privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, care în cursul anului precedent au prestat servicii de transport internațional de persoane. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
declaratii fiscale
declaratia 392a
declaratia 392b
declaratia 393
contabili