Orban: În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite

Orban: În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite
scris 30 oct 2020

Premierul Ludovic Orban a reiterat că anul viitor nu vor crește taxele și impozitele, precizând că obiectivul Guvernului este să accelereze relansarea economică și astfel nu pot fi puse frâne de tip fiscal în relansarea companiilor și în privința taxării muncii.

"În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite. O mai spun o dată pentru că văd lansate, odată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susținem categoric cota unică de impozitare și nu vom majora taxe și impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, și anume acela de a accelera relansarea economică, pentru accelerarea relansării economice nu poți să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor și în ceea ce privește taxarea muncii. Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin a companiilor, atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și companiile mari, am gândit un întreg sistem de susținere a realizării de noi investiții private, fie de investitori români, fie de investitori străini”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

ANALIZĂ Multe service-uri auto, slab capitalizate și luptând pentru supraviețuire, au trecut în zona gri a economiei, iar altele au aplicat stratageme financiare la limita legii. Plăți fără factură, pe riscul clienților care închid ochii CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Multe service-uri auto, slab capitalizate și luptând pentru supraviețuire, au trecut în zona gri a economiei, iar altele au aplicat stratageme financiare la limita legii. Plăți fără factură, pe riscul clienților care închid ochii

El a fost întrebat și despre rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii noiembrie și de câți bani ar mai fi nevoie pentru sistemul medical, scrie News.ro.

"La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite pe domeniul sănătății va fi o creștere cu siguranță. De altfel, noi am și făcut o reașezare în domeniul sănătății printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Va exista o creștere, nu vă pot comunica cifra cu care va crește bugetul, dar va crește bugetul sănătății, atât pentru programe, cât și pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât și pentru alte categorii de cheltuieli. Vor crește un pic cheltuielile pe investiții, atât pe Ministerul Transporturilor, cât și pe Ministerul Dezvoltării”, a precizat premierul.

Ludovic Orban a participat, vineri, la evenimentul “Topul național al firmelor private din România”, organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
taxe