Rata de înființare a companiilor în România depășea în 2016 media din Uniunea Europeană

Rata de înființare a companiilor în România depășea în 2016 media din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2019

Numărul de companii nou înființate în Uniunea Europeană reprezenta 9,8% din totalul firmelor active în UE în anul 2016, în creștere față de o rată de 9,6% înregistrată în 2015, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trei state membre, rata de înființare a firmelor a fost mai mare de 16% din totalul companiilor active, respectiv Lituania (18,8%), Malta (16,4%) și Letonia (16,2%). La polul opus, cea mai scăzută rată de înființare a companiilor s-a înregistrat în Austria (6,6%), Belgia (6,2%) și Grecia (4,5%), scrie Agerpres.

OMV, mesaj către investitori: Situația politică de la București ne îngrijorează mai mult decât plafonarea prețului la gaze. Gazele din Marea Neagră sunt destinate Europei, nu doar României CITEȘTE ȘI OMV, mesaj către investitori: Situația politică de la București ne îngrijorează mai mult decât plafonarea prețului la gaze. Gazele din Marea Neagră sunt destinate Europei, nu doar României

În România, numărul de societăți nou înființate a reprezentat 10,4% din totalul companiilor active în 2016, peste media din UE și peste ratele înregistrate în state membre precum: Spania (10%), Franța (9,8%), Olanda (9,6%), Italia și Irlanda (7,7%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
infiintare firme