Restructurarea de la Ministerul Finanțelor - Când a venit Cîțu ministru erau 1.544 angajați. La plecare spre Palatul Victoria sunt 1.520

Restructurarea de la Ministerul Finanțelor - Când a venit Cîțu ministru erau 1.544 angajați. La plecare spre Palatul Victoria sunt 1.520
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 28 dec 2020

Numărul angajaților Ministerului Finanțelor a scăzut în perioada mandatului fostului ministru Florin Cîțu, recent instalat premier premier, cu doar 24 de persoane, de la 1.544 salariați la 1.520 salariați, relevă date ale ministerului analizate de Profit.ro. Cîțu a susținut în mai multe rânduri că a derulat o restructurare a Ministerului Finanțelor și a ANAF, însă restructurarea a vizat în fapt doar desființarea de posturi neocupate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Despre desființarea posturilor goale, Profit.ro a scris la momentul respectiv. La ANAF, numărul de angajați a scăzut ceva mai mult, având în vedere că agenția are aproape 23.000 de angajați, iar noile încadrări sunt blocate. Multe persoane ies din ANAF pe cale naturală, prin plecare voluntară, pensionare sau deces.

Cea mai recentă situație a angajaților, anterioară preluării mandatului de ministru de către Cîțu, în noiembrie 2019, este din septembrie 2019. Ministerul nu a publicat datele pe octombrie. Pentru situația la plecarea ministrului au fost folosite datele din luna noiembrie, cele mai recente disponibile.

Capacitatea ministrului Cîțu de a derula o restructurare reală a ministerului a fost, însă, limitată din start de grupurile din interioriul PNL, de situația Guvernului, care nu avea susținere suficientă în Parlament, precum și de declanșarea pandemiei de coronavirus, situație în care funcționarea fără sincope a Ministerului Finanțelor a devenit și mai importantă.

FOTO Cîțu, conducând prima reuniune de guvern, dezvăluie că Orban nu a adoptat ajutorul pentru HoReCa și turism și nici prelungirea șomajului tehnic și Kurzarbeit, cum anunțase CITEȘTE ȘI FOTO Cîțu, conducând prima reuniune de guvern, dezvăluie că Orban nu a adoptat ajutorul pentru HoReCa și turism și nici prelungirea șomajului tehnic și Kurzarbeit, cum anunțase

Restructurarea, care a vizat și unele schimbări în structura ministerului, a fost contestată și în instanță.

De altfel, după declanșarea pandemiei s-a înregistrat și o schimbare în discursul ministrului, care a renunțat să mai vorbească despre restructurările de personal, susținând că restructurarea reală se va face prin informatizarea instituției.

Situația de la Ministerul Finanțelor este, însă, una mai bună față de restul sectorului bugetar. Numărul total al angajaților din sectorul bugetar se situa în octombrie 2020 la 1,240.863 persoane, față de 1.235.789 persoane în octombrie 2019, ultima lună a Guvernului Dăncilă.

FOTO Ministerul Finanțelor își schimbă site-ul CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Finanțelor își schimbă site-ul

Din cei 1,24 milioane de angajați, 796.241 sunt în administrația centrală, cei mai mulți în domenii precum poliție, învățământ, sănătate, justiție.

De asemenea, în administrația publică locală sunt 444.442, din care cei mai mulți în aparatul primăriilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
anaf
angajati
reorganizare