Șefa ANAF va fi schimbată în scurt timp, decizia este luată - surse

Șefa ANAF va fi schimbată în scurt timp, decizia este luată - surse
scris 3 iun 2019

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, va fi schimbată în scurt timp, decizia în acest sens find deja luată de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit informațiilor Profit.ro. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Profit.ro a anunțat că în Ministerul Finanțelor sunt discuții pentru înlocuirea conducerii ANAF, persoanele luate în calcul la acel moment fiind Mirela Călugăreanu, director general al Direcției București a ANAF, fost președinte ANAF, și Laura Nasta, director general adjunct pentru administrarea veniturilor statului și vicepreședinte la Direcția Marilor Contribuabili ANAF. La acest moment, cele mai mari șanse să preia conducerea ANAF le are Mirela Călugăreanu.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Cupa SensoDays la Academia de Tenis Herăstrău CITEȘTE ȘI Cupa SensoDays la Academia de Tenis Herăstrău

Teodorovici este nemulțumit de mai mult timp de rezultatele șefei ANAF, iar la începutul lunii mai a declarat că ANAF trebuie să-și eficientizeze activitatea și să aducă la buget venituri mai ridicate decât cele prevăzute în buget. Ministrul a spus atunci că va face o evaluare a activității ANAF după primele șase luni ale acestui an, în contextul rectificării bugetare.

De altfel, Triculescu este unul dintre președinții ANAF cu cea mai redusă vizibilitate în afara instituției.

EXCLUSIV Finanțele vor să revitalizeze vânzarea de titluri direct către populație printr-o promovare mai intensă și parteneriat cu băncile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele vor să revitalizeze vânzarea de titluri direct către populație printr-o promovare mai intensă și parteneriat cu băncile

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an, cu susținerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov, și a avut prima și singura apariție în public luna trecută, la comisia de abuzuri din Parlament, unde a vorbit cu emoții și a primit reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare.

Darius Vâlcov a demisionat astăzi din funcția de consilier de stat al premierului. Vâlcov este unul dintre demnitarii sprijiniți de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încarcerat recent. Săptămâna trecută, și Anca Alexandrescu, un alt demnitar apropiat de Dragnea, a părăsit postul de consilier al premierului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
mihaela triculescu
eugen teodorovici
mirela calugareanu
daniel tudor