Taxa pentru promovarea turistică a Bucureștiului a fost dublată

Taxa pentru promovarea turistică a Bucureștiului a fost dublată
scris 18 dec 2019

Consiliul General a aprobat dublarea taxei pentru promovare turistică a Bucureștiului, de la 1% la 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur, începând de anul viitor.

Taxa va fi încasată de către structura de primire turistică cu funcțiune de cazare, odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate. Ea se aplică pentru cei care se cazează în: hoteluri, hoteluri-apartament, hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane, bungalow-uri, sate de vacanță, campinguri, pensiuni turistice, etc. Structura de primire turistică va avea obligația de a vărsa taxa colectată la bugetul local al sectorului, urmând ca sumele încasate să fie livrate lunar către municipiul București, arată Hotnews.

EXCLUSIV FOTO Bookingpedia, care administrează complexul Silver Mountain din Poiana Brașov, mai semnează o achiziție strategică - preia un nou hotel și deschide un apart-hotel de lux CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Bookingpedia, care administrează complexul Silver Mountain din Poiana Brașov, mai semnează o achiziție strategică - preia un nou hotel și deschide un apart-hotel de lux

Obiectivele urmărite prin instituirea taxei sunt: creșterea numărului de turiști în Capitală, creșterea duratei de ședere a turiștilor în municipiul București, creșterea veniturilor obținute din turism în Capitală, introducerea orașului pe harta destinațiilor de tip city break.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bucuresti
turism